Ingrediente
● Ingrediente pentru 2 persoane: |
● 150-200 gr paste (tuburi,spirale,scoici, etc) |
● 1-2 carnat proaspat |
● 1 dovlecel mai mare |
● 2 linguri ulei |
● 1 catel de usturoi (sau putin praf) |
● 2 linguri smantana |
● patrunjel proaspat tocat (facultativ) |
● piper (facultativ) |
● parmezan ras sau cascaval (facultativ) |
Mod de preparare
Se pune in tigaie carnatul (scos din mat) cu 2 linguri ulei si rumenim putin carnea (fara sa se prajeasca mult), scoatem carnea din tigaie, o punem deoparte. In uleiul ramas punem usturoiul tocat marunt si dovlecelul cubulete,calim putin, adaugam putina supa (cea din cuburi), adaugam carnea si smantana, fierbem totul circa 8-10 minute, pana cand carnatul este facut .
Punem pasta sa fiarba in apa clocotita cu sare ,respectam minutele de coacere de pe pachet.
Cand este gata ,luam pasta din apa de fiert si o punem in tigaia cu sos, adaugam putina apa de la fiert pastele, le lasam 1 minut pe foc potrivit , amestecand bine, adaugam daca dorim patrunjel , piper.
In final sosul trebuie sa nu fie prea uscat,de aceea adaugam si apa de la coacerea pastelor.
Pastele se servesc imediat, calde. Daca dorim, presaram deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Paste cu carnat si dovlecei" nu uita sa ii faci un review.
Punem pasta sa fiarba in apa clocotita cu sare ,respectam minutele de coacere de pe pachet.
Cand este gata ,luam pasta din apa de fiert si o punem in tigaia cu sos, adaugam putina apa de la fiert pastele, le lasam 1 minut pe foc potrivit , amestecand bine, adaugam daca dorim patrunjel , piper.
In final sosul trebuie sa nu fie prea uscat,de aceea adaugam si apa de la coacerea pastelor.
Pastele se servesc imediat, calde. Daca dorim, presaram deasupra putin parmezan sau cascaval ras.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Paste cu carnat si dovlecei" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 12.02.2009 20:11:25
bune pastele Nico,o sa le fac si eu