Paste cu branza topita si mere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Paste cu branza topita si mere

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -400 g spaghete
  • -300 g branza topita
  • -150 g smantana
  • -3-4 mere mari
  • -1 lingura unt (2 linguri ulei)
  • -sare
  • -piper alb
  • -1-2 catei de usturoi

Mod de preparare

Se fierb pastele in apa cu putina sare,cat este indicat pe pachet.(Eu pun apa la fiert cu sare si cand clocoteste pun in picioare spaghetele si le las asa fara sa amestec.Pe masura ce se fierb ele coboara in vas, mai las sa dea 3-4 clocote,acoper cu un capac si sting focul.Dupa inca 5-10 min,pastele sunt facute)
Se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Merele spalate,curatate de coaja,seminte si cotor,se taie cubulete.(Ca sa nu se inegreasca,eu le pun repede intr-un vas cu apa rece(nu am folosit zeama de lamiae,ca sa nu-i dea mancarii alt gust).
Se pastreaza ½ mar pentru ornat,iar restul merelor se calesc in unt(ulei)incins.
Se separa ½ din cantitatea de mere si se lasa sa se raceasca,iar la restul se adauga pastele scurse,amestecand usor.
Intr-un bol se paseaza branza topita(acea in triunghiuri-eu am folosit in tub) si se freaca cu smantana(eu am pus 6 linguri pentru ca ne place sa avem mai mult sos),apoi se transfera intr-un vas,pe foc foarte mic,amestecand continuu,pana se obtine o crema omogena.Se lasa la racit,in vasul acoperit ca sa se patrunda aromele.
La sosul de smantana se adauga merele lasate deoparte,reci.Se potriveste la gust cu sare si piper si se adauga usturoiul pisat.Ca o recomandare,va sfatuiesc sa nu puneti mai mult usturoi,chiar daca sunteti fani.Usturoiul trebuie sa dea doar un pic de iz.
Spaghetele se servesc cu sos,ornate cu felii subtiri de mere.


 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Prajitura cu foi si gem de prune
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Intr-un vas, se pun untura moale, zaharul, oul si laptele. Se amesteca bine cu ajutorul unui mixer, apoi se adauga faina...

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
Dulciuri

Savarine cu frisca

Se separă galbenusurile de albusuri. Peste gălbenușuri se pune cu un praf de sare. Sarea va intensifica culoarea lor....

Savarine cu frisca
Prajitura Tosca
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca are o combinație de texturi ce te cuceresc atât vizual cât și ca gust. Blatul din albușuri cu mac și...

Prajitura Tosca
Cele mai apreciate rețete
Salata olteneasca - Csalamale
1
Romania

Salata olteneasca - Csalamale

Salata olteneasca - Csalamale
Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
2
Romania

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna

Sos Napoletan, Conservat Pentru Iarna
Prajitura Tosca
3
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
4
Romania

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars

Fursecuri cu Crema de Zahar Ars
Savarine cu frisca
5
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca