Ingrediente
● Avem nevoie de: |
● 400 g spaghete |
● 300 g branza topita |
● 150 g smantana |
● 3-4 mere mari |
● 1 lingura unt (2 linguri ulei) |
● sare |
● piper alb |
● 1-2 catei de usturoi |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
40min
Se fierb pastele in apa cu putina sare,cat este indicat pe pachet.(Eu pun apa la fiert cu sare si cand clocoteste pun in picioare spaghetele si le las asa fara sa amestec.Pe masura ce se fierb ele coboara in vas, mai las sa dea 3-4 clocote,acoper cu un capac si sting focul.Dupa inca 5-10 min,pastele sunt facute)
Se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Merele spalate,curatate de coaja,seminte si cotor,se taie cubulete.(Ca sa nu se inegreasca,eu le pun repede intr-un vas cu apa rece(nu am folosit zeama de lamiae,ca sa nu-i dea mancarii alt gust).
Se pastreaza ½ mar pentru ornat,iar restul merelor se calesc in unt(ulei)incins.
Se separa ½ din cantitatea de mere si se lasa sa se raceasca,iar la restul se adauga pastele scurse,amestecand usor.
Intr-un bol se paseaza branza topita(acea in triunghiuri-eu am folosit in tub) si se freaca cu smantana(eu am pus 6 linguri pentru ca ne place sa avem mai mult sos),apoi se transfera intr-un vas,pe foc foarte mic,amestecand continuu,pana se obtine o crema omogena.Se lasa la racit,in vasul acoperit ca sa se patrunda aromele.
La sosul de smantana se adauga merele lasate deoparte,reci.Se potriveste la gust cu sare si piper si se adauga usturoiul pisat.Ca o recomandare,va sfatuiesc sa nu puneti mai mult usturoi,chiar daca sunteti fani.Usturoiul trebuie sa dea doar un pic de iz.
Spaghetele se servesc cu sos,ornate cu felii subtiri de mere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Paste cu branza topita si mere" nu uita sa ii faci un review.
Se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Merele spalate,curatate de coaja,seminte si cotor,se taie cubulete.(Ca sa nu se inegreasca,eu le pun repede intr-un vas cu apa rece(nu am folosit zeama de lamiae,ca sa nu-i dea mancarii alt gust).
Se pastreaza ½ mar pentru ornat,iar restul merelor se calesc in unt(ulei)incins.
Se separa ½ din cantitatea de mere si se lasa sa se raceasca,iar la restul se adauga pastele scurse,amestecand usor.
Intr-un bol se paseaza branza topita(acea in triunghiuri-eu am folosit in tub) si se freaca cu smantana(eu am pus 6 linguri pentru ca ne place sa avem mai mult sos),apoi se transfera intr-un vas,pe foc foarte mic,amestecand continuu,pana se obtine o crema omogena.Se lasa la racit,in vasul acoperit ca sa se patrunda aromele.
La sosul de smantana se adauga merele lasate deoparte,reci.Se potriveste la gust cu sare si piper si se adauga usturoiul pisat.Ca o recomandare,va sfatuiesc sa nu puneti mai mult usturoi,chiar daca sunteti fani.Usturoiul trebuie sa dea doar un pic de iz.
Spaghetele se servesc cu sos,ornate cu felii subtiri de mere.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Paste cu branza topita si mere" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany