Paste cu Branza si Crusta din Paine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste cu Branza si Crusta din Paine

Ingrediente

  • -aproximativ 500 g paste scurte
  • -5 linguri unt
  • -2 linguri faina
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/4 lingurita piper macinat
  • -1 ½ - 2 cani lapte
  • -1 cana ( 120 g) branza ceddar, rasa
  • -100 - 150 g branza de burduf afumata sau branza afumata, taiata cubulete
  • -firimituri de paine uscata (mai veche de 1 zi)
  • -unt, taiat cubulete

Mod de preparare

Fierbeti pastele al dente, in apa clocotinda cu sare, scurgeti si lasati la racit.
Caliti faina in 4 linguri de unt incins, sarati, piperati si adaugati treptat laptele. Dati in clocot si fierbeti la foc mic, amestecand continuu, numai pana incepe sa se ingroase putin.

Adaugati imediat branzeturile si lasati pe foc, doar cat sa se topeasca.

Puneti pastele intr-un vas termorezistent, turnati deasupra sosul de branza si amestecati bine.

Nivelati, repartizati uniform firimiturile de paine, bucatele de unt si stropiti cu restul de unt topit.


Dati la cuptorul preancalzit, neacoperit, pentru circa 30 min, la 190 grade sau pana cand topping- ul de paine se rumeneste frumos.

Serviti cald.
Sosul cremos, preparat din doua feluri de branza- cheddar si branza de burduf afumata - fac clasicele pastele cu branza sa fie un adevarat deliciu.

Firimiturile de paine de deasupra se vor rumeni, formand un topping crocant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)