Paste cu Branza si Crusta din Paine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste cu Branza si Crusta din Paine

Ingrediente

  • -aproximativ 500 g paste scurte
  • -5 linguri unt
  • -2 linguri faina
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/4 lingurita piper macinat
  • -1 ½ - 2 cani lapte
  • -1 cana ( 120 g) branza ceddar, rasa
  • -100 - 150 g branza de burduf afumata sau branza afumata, taiata cubulete
  • -firimituri de paine uscata (mai veche de 1 zi)
  • -unt, taiat cubulete

Mod de preparare

Fierbeti pastele al dente, in apa clocotinda cu sare, scurgeti si lasati la racit.
Caliti faina in 4 linguri de unt incins, sarati, piperati si adaugati treptat laptele. Dati in clocot si fierbeti la foc mic, amestecand continuu, numai pana incepe sa se ingroase putin.

Adaugati imediat branzeturile si lasati pe foc, doar cat sa se topeasca.

Puneti pastele intr-un vas termorezistent, turnati deasupra sosul de branza si amestecati bine.

Nivelati, repartizati uniform firimiturile de paine, bucatele de unt si stropiti cu restul de unt topit.


Dati la cuptorul preancalzit, neacoperit, pentru circa 30 min, la 190 grade sau pana cand topping- ul de paine se rumeneste frumos.

Serviti cald.
Sosul cremos, preparat din doua feluri de branza- cheddar si branza de burduf afumata - fac clasicele pastele cu branza sa fie un adevarat deliciu.

Firimiturile de paine de deasupra se vor rumeni, formand un topping crocant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Sirop de patlagina
2
Remo
4
Dulciuri

Remo

Remo
Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci
5
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci

Gogoșarii și conopida la oțet sunt apreciati pentru gustul lor bogat si acrisor, care poate fi savurat atat ca o gustare...

Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci
Parteneri
Desert negresa cu cirese si cocos
Bucataras.RO

Desert negresa cu cirese si cocos

Desert negresa cu cirese si cocos
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia