Paste cu Branza si Crusta din Paine

Postat pe: 05-05-2011
(0)

Ingrediente

aproximativ 500 g paste scurte
5 linguri unt
2 linguri faina
1/2 lingurita sare
1/4 lingurita piper macinat
1 ½ - 2 cani lapte
1 cana ( 120 g) branza ceddar, rasa
100 - 150 g branza de burduf afumata sau branza afumata, taiata cubulete
firimituri de paine uscata (mai veche de 1 zi)
unt, taiat cubulete

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Fierbeti pastele al dente, in apa clocotinda cu sare, scurgeti si lasati la racit.
Caliti faina in 4 linguri de unt incins, sarati, piperati si adaugati treptat laptele. Dati in clocot si fierbeti la foc mic, amestecand continuu, numai pana incepe sa se ingroase putin.

Adaugati imediat branzeturile si lasati pe foc, doar cat sa se topeasca.

Puneti pastele intr-un vas termorezistent, turnati deasupra sosul de branza si amestecati bine.

Nivelati, repartizati uniform firimiturile de paine, bucatele de unt si stropiti cu restul de unt topit.


Dati la cuptorul preancalzit, neacoperit, pentru circa 30 min, la 190 grade sau pana cand topping- ul de paine se rumeneste frumos.

Serviti cald.
Sosul cremos, preparat din doua feluri de branza- cheddar si branza de burduf afumata - fac clasicele pastele cu branza sa fie un adevarat deliciu.

Firimiturile de paine de deasupra se vor rumeni, formand un topping crocant.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Paste cu Branza si Crusta din Paine" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Paste cu Branza si Crusta din Paine