Paste cu Branza si Crusta din Paine

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Paste cu Branza si Crusta din Paine

Ingrediente

  • -aproximativ 500 g paste scurte
  • -5 linguri unt
  • -2 linguri faina
  • -1/2 lingurita sare
  • -1/4 lingurita piper macinat
  • -1 ½ - 2 cani lapte
  • -1 cana ( 120 g) branza ceddar, rasa
  • -100 - 150 g branza de burduf afumata sau branza afumata, taiata cubulete
  • -firimituri de paine uscata (mai veche de 1 zi)
  • -unt, taiat cubulete

Mod de preparare

Fierbeti pastele al dente, in apa clocotinda cu sare, scurgeti si lasati la racit.
Caliti faina in 4 linguri de unt incins, sarati, piperati si adaugati treptat laptele. Dati in clocot si fierbeti la foc mic, amestecand continuu, numai pana incepe sa se ingroase putin.

Adaugati imediat branzeturile si lasati pe foc, doar cat sa se topeasca.

Puneti pastele intr-un vas termorezistent, turnati deasupra sosul de branza si amestecati bine.

Nivelati, repartizati uniform firimiturile de paine, bucatele de unt si stropiti cu restul de unt topit.


Dati la cuptorul preancalzit, neacoperit, pentru circa 30 min, la 190 grade sau pana cand topping- ul de paine se rumeneste frumos.

Serviti cald.
Sosul cremos, preparat din doua feluri de branza- cheddar si branza de burduf afumata - fac clasicele pastele cu branza sa fie un adevarat deliciu.

Firimiturile de paine de deasupra se vor rumeni, formand un topping crocant.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Chec cu cirese - desert pentru toata familia

Checul cu cirese este un desert delicios si usor de preparat, ideal pentru zilele de vara. Cu un aluat pufos si aromat,...

Chec cu cirese - desert pentru toata familia
Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Supa crema de ciuperci - foarte aromata

Aceasta supa crema de ciuperci este perfecta in orice moment al zilei, fiind reconfortanta si plina de aroma!

Supa crema de ciuperci - foarte aromata
Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase

Lipia Naan este un fel de paine rotunda, pufoasa, care este populara în bucataria indiana si subcontinentul indian in...

Lipii Naan - painici indiene pufoase si delicioase
Cele mai apreciate rețete
Amandine III
1
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
2
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Chec tigrat
3
Dulciuri

Chec tigrat

Chec tigrat
Spuma de Zmeura
4
Dulciuri

Spuma de Zmeura

Spuma de Zmeura
Cheesecake cu visine (fara coacere)
5
Dulciuri

Cheesecake cu visine (fara coacere)

Cheesecake cu visine (fara coacere)
Parteneri
Aperitiv tarta cu zucchini si branza
Bucataras.RO

Aperitiv tarta cu zucchini si branza

"retete festive de iarna"

Aperitiv tarta cu zucchini si branza
Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Culinar.RO

Mini tarte cu ciocolata si capsuni

Deserturi de vara Aceste minitarte sunt usor de preparat, foarte delicioase si foarte frumusele. Am cautat mai multe retete...

Mini tarte cu ciocolata si capsuni
Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Gustos.RO

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata

Descoperă rețeta de înghețată de iaurt cu căpșuni, cremoasă și aromată. Prepară acasă o înghețată sănătoasă...

Inghetata de iaurt si capsuni. Reteta de inghetata de casa, cremoasa si aromata
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete! citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia