Pasta Primavera

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pasta Primavera

Ingrediente

  • 400 gr spaghete subtiri
  • 25o ml lapte de frisca nebatut
  • 200 gr parmesan ras
  • 1 morcov ras
  • 5-6 flori de broccoli
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingura de unt
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Se ia un vas, se pune apa, sare si untul prevazut in reteta. Se da la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga spaghetele subtiri (neaparat subtiri daca vreti sa le serviti pe post de aperitiv) si se fierb conform indicatilor de pe cutie.

Separat se pune la fiert pe aburi, florile de broccoli si morcovul ras. Dupe ce au fiert pastele, se strecoara, nu se pun sub jet de apa deloc. Se aseaza intr-un castron, se presara deasupra broccoli si morcovul, se acopera cu un capac sau folie ca sa se pastreze cald.

Intr-o tigaie de pun cele 2 linguri de ulei si laptele de frisca, se infierbanta. Cand incepe sa dea in clocot se adauga sarea si piperul precum si usturoiul pisat foarte marunt. Se amesteca un minut sau ceva mai putin, se adauga parmesanul ras, se amesteca continuu pana se topeste tot. Se varsa peste pastele din castron, se amesteca bine de tot cu ajutorul a doua furculite.

Se serveste in farfurii late, mari si incalzite in prealabil, se presara patrunjel proaspat si tocat, deasupra.
Daca doriti sa serviti pentru aperitiv la o masa festiva atunci se ia, cu ajutorul furculitei si a unei linguri, un manunchi de paste infasurate pe furculita si se aseaza in linguri chinezesti. Se presara seminte de susan prajite, deasupra si se servesc ca atare (finger food) . Se aranjeaza pe farfurii de taietei chinezesti pentru a avea mai mare efect.

Normal taieteii serviti pe un aranjament din asta se pregatesc cu un sos de tahini sau un sos de arahide, dar eu nu am mai avut timpul necesar pregatirii unui sos de genul asta ....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti

Trubochki - Cornulete Rusesti
Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci

Muschi de porc in crusta de nuci
Haiose

Haiose

Haiose
Cele mai apreciate rețete
Salata de boeuf (pentru Craciun)
1
Aperitive

Salata de boeuf (pentru Craciun)

Salata de boeuf (pentru Craciun)
Piersici
2
Dulciuri

Piersici

Piersici
Tort Racoros
3
Dulciuri

Tort Racoros

Tort Racoros
Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
4
Aperitive

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc

Cum Se Fac Jumarile din Slanina / Fleica de Porc
Piftie de Curcan
5
Aperitive

Piftie de Curcan

Piftie de Curcan
Parteneri
Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))
Bucataras.RO

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))

Gyros-ul, prietenul cel mai bun al serilor de bumtzi-bumtzi impodobite pe alocuri cu betzii de poveste si prieteni de club ce...

Daca intr-o zi gyros-ul s-ar intalni cu shaorma :))
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Turta dulce cu miere
Gustos.RO

Turta dulce cu miere

Reteta de turta dulce cu miere. Turta dulce cu miere reteta simpla si delicioasa. Turta dulce decoarata cu glazura regala....

Turta dulce cu miere