Pasta Primavera

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Pasta Primavera

Ingrediente

  • 400 gr spaghete subtiri
  • 25o ml lapte de frisca nebatut
  • 200 gr parmesan ras
  • 1 morcov ras
  • 5-6 flori de broccoli
  • 3-4 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1/2 lingura de unt
  • patrunjel proaspat

Mod de preparare

Se ia un vas, se pune apa, sare si untul prevazut in reteta. Se da la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga spaghetele subtiri (neaparat subtiri daca vreti sa le serviti pe post de aperitiv) si se fierb conform indicatilor de pe cutie.

Separat se pune la fiert pe aburi, florile de broccoli si morcovul ras. Dupe ce au fiert pastele, se strecoara, nu se pun sub jet de apa deloc. Se aseaza intr-un castron, se presara deasupra broccoli si morcovul, se acopera cu un capac sau folie ca sa se pastreze cald.

Intr-o tigaie de pun cele 2 linguri de ulei si laptele de frisca, se infierbanta. Cand incepe sa dea in clocot se adauga sarea si piperul precum si usturoiul pisat foarte marunt. Se amesteca un minut sau ceva mai putin, se adauga parmesanul ras, se amesteca continuu pana se topeste tot. Se varsa peste pastele din castron, se amesteca bine de tot cu ajutorul a doua furculite.

Se serveste in farfurii late, mari si incalzite in prealabil, se presara patrunjel proaspat si tocat, deasupra.
Daca doriti sa serviti pentru aperitiv la o masa festiva atunci se ia, cu ajutorul furculitei si a unei linguri, un manunchi de paste infasurate pe furculita si se aseaza in linguri chinezesti. Se presara seminte de susan prajite, deasupra si se servesc ca atare (finger food) . Se aranjeaza pe farfurii de taietei chinezesti pentru a avea mai mare efect.

Normal taieteii serviti pe un aranjament din asta se pregatesc cu un sos de tahini sau un sos de arahide, dar eu nu am mai avut timpul necesar pregatirii unui sos de genul asta ....

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita

Prajitura cu Nutella si nuca prajita
Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa

Varza calita cu carnati de casa
Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc

Ciorba taraneasca de porc
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca - un desert imbietor
1
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Friptura pomana porcului
2
Fripturi

Friptura pomana porcului

Friptura pomana porcului
Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
4
Garnituri

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor

Cartofi cu Rozmarin, la Cuptor
Piersici
5
Dulciuri

Piersici

Piersici
Parteneri
Cornulete cu mac de Craciun
Culinar.RO

Cornulete cu mac de Craciun

Cornulete cu mac sunt fragede si aromate, umplute cu mac aromat din abundenta sunt o reteta perfecta pentru Craciun....

Cornulete cu mac de Craciun
Tort Diplomat
Gustos.RO

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat