Pasta Fresca

Complexitate
redusa
Pasta Fresca

Ingrediente

  • 300 grame faina
  • 3 oua
  • 3 lingurite de apa
  • sare
  • 1 lingurita ulei de maslin

Mod de preparare

Pastele - rapid şi uşor de pregătit, şi chiar economice.
Preparate pur şi simplu cu unt sau brânză sau cu sosuri mai elaborate, pastele sunt potrivite pentru orice ocazie.

Modul de pregătire al pastelor proaspete este simplu şi puteţi obţine mai multe arome şi texturi variabile ca aspect, modificind ingredientele de bază. Aluatul trebuie să fie uscat şi compact, dacă este prea umed, este dificil de lucrat si in acest caz se recomanda să adaugati mai multa faina pentru a ajunge la consistenţa dorită.

Prelucrarea ingredientelor este esentiala pentru a realiza un aluat omogen, elastic şi, prin urmare, uşor de lucrat.

1. Varsati faina intr-un castron mare sau puneti faina pe o planseta de lucru, in forma de fantana. Bateti ouale si apa cu sare.

2. Adaugati trei parti din amestec peste faina si amestecati cu un cutit cu 2 lame (doua fete). Daca este necesar pentru omogenizare adaugati si restul de amestec si uleiul. Framintati circa 20 de minute pina obtineti un aluat elastic.

Dupa ce ati pregatit aluatul de paste, lasati-l sa se odihneasca 5 sau 10 minute, apoi verificaţi: Dacă-l apăsaţi uşor cu degetele si aluatul revine rapid la forma initiala, inseamna ca aluatul este prea flexibil pentru a fi lucrat cu un făcăleţ/sucitor, in acest caz trebuie sa-l înveliţi in folie de plastic si sa-l lasati sa se odihneasca timp de 10 minute, apoi puteti sa-l rulati /prelucrati in ce forme doriti.

Dupa ce constatam ca aluatul are flexibilitatea necesara, il mpartim in 4 bucati si il rulam cu sucitorul.
Daca aveti un aparat pentru paste atunci puneti fisiile de aluat in aparat si taiati-l in forma de tagliatele sau spaghete.

Aceasta reteta am pregatit-o impreuna cu nepoata mea Alessia, care va va prezenta in pozele urmatoare cit de usor se prepara pastele prosapete. Daca nu aveti masina de facut paste, puteti realiza manual, ce forme doriti -asa cum a facut Alessia

Pastele proaspete pot fi si congelate in pungi pt frigider sau in folie de aluminiu pentru maxim 3 luni iar apoi le fierbeti fara a le decongela.

Daca le gatiti imediat bineinteles ca sunt delicioase. Puneti apa la fiert, adaugati putina sare si putin ulei iar cind apa a inceput sa fiarba adaugati pastele si le lasati la fiert 5 minute -daca va plac pastele "al dente" cum spun italienii sau le fierbeti 10 minute daca va plac asa cum le face mama acasa.

Noi le-am pregatit cu un sos mascarpone in care am adaugat bucatele de somon fume. Au iesit atit de delicioase incit nu am mai rezistat sa asteptam ca sa le fotografiem si le-am mancat imediat. Va dorim si voua pofta buna!
Eu le-am pregatit cu mascarpone si somon fume.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura cu Mere
1
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos

Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos
Prajitura rasturnata cu visine si caise
3
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
4
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Fursecuri marocane cu migdale
Bucataras.RO

Fursecuri marocane cu migdale

By Jamila, decat ca eu le-am facut cu migdale nu susan. Au iesit aproape doua tavi, circa 25 de bucati. Un pic le-am prea...

Fursecuri marocane cu migdale
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti