Pasta cu Hribi in Aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pasta cu Hribi in Aluat

Ingrediente

  • 400 gr faina (alba normala nu chiar din cea de cozonaci ci mai de toata ziua)
  • 20 gr hribi uscati
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatuira de patrunjel verde proaspat
  • 4 linguri de brinza rasa pecorino (facultativ)
  • 1 trufa neagra si ea tot facultativ
  • eu n-am pus caci nu aveam cine are o poate rade deasupra la sfirsit

Mod de preparare

Sunt doua variante de a pregati pastele:
varianta 1: puneti ciupercile uscate in masina de cafea si mixati pina devin praf apoi le varsati intr-o ceasca cu putina apa a dvina o crema, amestecati bine si turnati in mormanul de faina

varianta 2: puneti ciupercile uscate intr-un vas cu putina apa cit sa le acopere, lasati 20 minute si le scurgeti, aruncati apa si puneti alta, lasati alte 20 minute apoi stoarceti ciupercile de apa si le puneti in blender, apa lor o filtrati si apoi o varsati peste ciuperci, mixati totul sa devina o crema

Puneti faina pe planseta si faceti un mic munte/vulcan in mijlocul lui o groapa in care varsati crema de ciuperci si apa, sare si framintati daca mai e nevoie adaugati putin cite putin apa. Framintati bine sa obtineti un aluat care sa nu fie moale sau lipicios, formati din el o bila pe care o inveliti in folie transparenta sau intr-un stergar de in umezit (nu ud) si lasati asa sa se odihneasca minim 20 minute, mai bine si mai mult.

Apoi intindeti foaia de 3 mm grosime si cu o latura de 20-30 cm aceasta va fi lungimea pastelor voastre. Puneti sucitorul ca pe o rigla si taiati cu un cutit foarte ascutit sau cu roata cu care taiati pizza fisiile de 3-4 mm latime. Presarati cu faina si lasati la uscat cit fierbe apa si pregatiti sosul.

Se fierb in apa clocotita cu sare pina cind se ridica putin la suprafta si evident gustati sa fie al dente, pasta proaspata fierbe foarte repede

Separat puneti uleiul in tigaie cu usturoiul (tocat daca va place) sau numai strivit cu lama de la cutit cum am facut eu ca sa il pot recupera si arunca, adaugati patrunjelul tocat, amestecati si luati tigaia de pe foc, nu trebuie sa prajiti nici usturoiul si nici patrunjelul ci doar sa se incalzeasca si sa se amestece gustul lor cu cel al uleiului.

Scurgeti pastele si le varsati in tigaia cu sosul, puneti putin tigaia pe foc si amestecati (10-20 secunde) .
Serviti cu pecorino ras sau cu trufa rasa.
Pastele sunt deosebite caci se simte aroma si gustul hribilor.
Reteta de azi niste paste ca niste spaghete groase cu taietura patrata sau dreptunghiulara ... grosime de 3 mm, latime 3-4 mm si lungime 20-30 cm despre care se povesteste ca erau asemanatoare cu sireturile revolutionarilor cu care aceastia ii stringeau de git (strangulau de la verbul strozzare = a stringe de git, strangula) pe ecleziasti (cei care faceau parte din cler) .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Biscuiti de la Bunica
2
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Cozonac cu carne in foi de varza murata
3
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Fanta
4
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Prajitura cu Branza de Vaci
5
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Parteneri
Salata de legume cu rucola si piept de pui
Bucataras.RO

Salata de legume cu rucola si piept de pui

Este dementiala salata aceasta cu rucola! As manca si nu m-as mai opri, dar trebuie sa las si la altii. Ieri am facut...

Salata de legume cu rucola si piept de pui
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola