Pasta cu Hribi in Aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pasta cu Hribi in Aluat

Ingrediente

  • 400 gr faina (alba normala nu chiar din cea de cozonaci ci mai de toata ziua)
  • 20 gr hribi uscati
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatuira de patrunjel verde proaspat
  • 4 linguri de brinza rasa pecorino (facultativ)
  • 1 trufa neagra si ea tot facultativ
  • eu n-am pus caci nu aveam cine are o poate rade deasupra la sfirsit

Mod de preparare

Sunt doua variante de a pregati pastele:
varianta 1: puneti ciupercile uscate in masina de cafea si mixati pina devin praf apoi le varsati intr-o ceasca cu putina apa a dvina o crema, amestecati bine si turnati in mormanul de faina

varianta 2: puneti ciupercile uscate intr-un vas cu putina apa cit sa le acopere, lasati 20 minute si le scurgeti, aruncati apa si puneti alta, lasati alte 20 minute apoi stoarceti ciupercile de apa si le puneti in blender, apa lor o filtrati si apoi o varsati peste ciuperci, mixati totul sa devina o crema

Puneti faina pe planseta si faceti un mic munte/vulcan in mijlocul lui o groapa in care varsati crema de ciuperci si apa, sare si framintati daca mai e nevoie adaugati putin cite putin apa. Framintati bine sa obtineti un aluat care sa nu fie moale sau lipicios, formati din el o bila pe care o inveliti in folie transparenta sau intr-un stergar de in umezit (nu ud) si lasati asa sa se odihneasca minim 20 minute, mai bine si mai mult.

Apoi intindeti foaia de 3 mm grosime si cu o latura de 20-30 cm aceasta va fi lungimea pastelor voastre. Puneti sucitorul ca pe o rigla si taiati cu un cutit foarte ascutit sau cu roata cu care taiati pizza fisiile de 3-4 mm latime. Presarati cu faina si lasati la uscat cit fierbe apa si pregatiti sosul.

Se fierb in apa clocotita cu sare pina cind se ridica putin la suprafta si evident gustati sa fie al dente, pasta proaspata fierbe foarte repede

Separat puneti uleiul in tigaie cu usturoiul (tocat daca va place) sau numai strivit cu lama de la cutit cum am facut eu ca sa il pot recupera si arunca, adaugati patrunjelul tocat, amestecati si luati tigaia de pe foc, nu trebuie sa prajiti nici usturoiul si nici patrunjelul ci doar sa se incalzeasca si sa se amestece gustul lor cu cel al uleiului.

Scurgeti pastele si le varsati in tigaia cu sosul, puneti putin tigaia pe foc si amestecati (10-20 secunde) .
Serviti cu pecorino ras sau cu trufa rasa.
Pastele sunt deosebite caci se simte aroma si gustul hribilor.
Reteta de azi niste paste ca niste spaghete groase cu taietura patrata sau dreptunghiulara ... grosime de 3 mm, latime 3-4 mm si lungime 20-30 cm despre care se povesteste ca erau asemanatoare cu sireturile revolutionarilor cu care aceastia ii stringeau de git (strangulau de la verbul strozzare = a stringe de git, strangula) pe ecleziasti (cei care faceau parte din cler) .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Bors cu loboda rosie, reteta de post
2
Borsuri, supe, ciorbe

Bors cu loboda rosie, reteta de post

Bors cu loboda rosie, reteta de post
Inghetata de trandafiri si banane
3
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
4
Carte de bucate

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Supa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...

Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparat
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
5
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Parteneri
Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor
Bucataras.RO

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor

Un pranz rapid si tare bun, mai ales cand esti in criza de timp! 

Paste cu branza de burduf si smantana la cuptor
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti