Pasta cu Hribi in Aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pasta cu Hribi in Aluat

Ingrediente

  • 400 gr faina (alba normala nu chiar din cea de cozonaci ci mai de toata ziua)
  • 20 gr hribi uscati
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatuira de patrunjel verde proaspat
  • 4 linguri de brinza rasa pecorino (facultativ)
  • 1 trufa neagra si ea tot facultativ
  • eu n-am pus caci nu aveam cine are o poate rade deasupra la sfirsit

Mod de preparare

Sunt doua variante de a pregati pastele:
varianta 1: puneti ciupercile uscate in masina de cafea si mixati pina devin praf apoi le varsati intr-o ceasca cu putina apa a dvina o crema, amestecati bine si turnati in mormanul de faina

varianta 2: puneti ciupercile uscate intr-un vas cu putina apa cit sa le acopere, lasati 20 minute si le scurgeti, aruncati apa si puneti alta, lasati alte 20 minute apoi stoarceti ciupercile de apa si le puneti in blender, apa lor o filtrati si apoi o varsati peste ciuperci, mixati totul sa devina o crema

Puneti faina pe planseta si faceti un mic munte/vulcan in mijlocul lui o groapa in care varsati crema de ciuperci si apa, sare si framintati daca mai e nevoie adaugati putin cite putin apa. Framintati bine sa obtineti un aluat care sa nu fie moale sau lipicios, formati din el o bila pe care o inveliti in folie transparenta sau intr-un stergar de in umezit (nu ud) si lasati asa sa se odihneasca minim 20 minute, mai bine si mai mult.

Apoi intindeti foaia de 3 mm grosime si cu o latura de 20-30 cm aceasta va fi lungimea pastelor voastre. Puneti sucitorul ca pe o rigla si taiati cu un cutit foarte ascutit sau cu roata cu care taiati pizza fisiile de 3-4 mm latime. Presarati cu faina si lasati la uscat cit fierbe apa si pregatiti sosul.

Se fierb in apa clocotita cu sare pina cind se ridica putin la suprafta si evident gustati sa fie al dente, pasta proaspata fierbe foarte repede

Separat puneti uleiul in tigaie cu usturoiul (tocat daca va place) sau numai strivit cu lama de la cutit cum am facut eu ca sa il pot recupera si arunca, adaugati patrunjelul tocat, amestecati si luati tigaia de pe foc, nu trebuie sa prajiti nici usturoiul si nici patrunjelul ci doar sa se incalzeasca si sa se amestece gustul lor cu cel al uleiului.

Scurgeti pastele si le varsati in tigaia cu sosul, puneti putin tigaia pe foc si amestecati (10-20 secunde) .
Serviti cu pecorino ras sau cu trufa rasa.
Pastele sunt deosebite caci se simte aroma si gustul hribilor.
Reteta de azi niste paste ca niste spaghete groase cu taietura patrata sau dreptunghiulara ... grosime de 3 mm, latime 3-4 mm si lungime 20-30 cm despre care se povesteste ca erau asemanatoare cu sireturile revolutionarilor cu care aceastia ii stringeau de git (strangulau de la verbul strozzare = a stringe de git, strangula) pe ecleziasti (cei care faceau parte din cler) .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
2
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Pandispan cu mere si budinca
4
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
5
Carte de bucate

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie