Pasta cu Hribi in Aluat

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Pasta cu Hribi in Aluat

Ingrediente

  • 400 gr faina (alba normala nu chiar din cea de cozonaci ci mai de toata ziua)
  • 20 gr hribi uscati
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 4 catei de usturoi
  • 1 legatuira de patrunjel verde proaspat
  • 4 linguri de brinza rasa pecorino (facultativ)
  • 1 trufa neagra si ea tot facultativ
  • eu n-am pus caci nu aveam cine are o poate rade deasupra la sfirsit

Mod de preparare

Sunt doua variante de a pregati pastele:
varianta 1: puneti ciupercile uscate in masina de cafea si mixati pina devin praf apoi le varsati intr-o ceasca cu putina apa a dvina o crema, amestecati bine si turnati in mormanul de faina

varianta 2: puneti ciupercile uscate intr-un vas cu putina apa cit sa le acopere, lasati 20 minute si le scurgeti, aruncati apa si puneti alta, lasati alte 20 minute apoi stoarceti ciupercile de apa si le puneti in blender, apa lor o filtrati si apoi o varsati peste ciuperci, mixati totul sa devina o crema

Puneti faina pe planseta si faceti un mic munte/vulcan in mijlocul lui o groapa in care varsati crema de ciuperci si apa, sare si framintati daca mai e nevoie adaugati putin cite putin apa. Framintati bine sa obtineti un aluat care sa nu fie moale sau lipicios, formati din el o bila pe care o inveliti in folie transparenta sau intr-un stergar de in umezit (nu ud) si lasati asa sa se odihneasca minim 20 minute, mai bine si mai mult.

Apoi intindeti foaia de 3 mm grosime si cu o latura de 20-30 cm aceasta va fi lungimea pastelor voastre. Puneti sucitorul ca pe o rigla si taiati cu un cutit foarte ascutit sau cu roata cu care taiati pizza fisiile de 3-4 mm latime. Presarati cu faina si lasati la uscat cit fierbe apa si pregatiti sosul.

Se fierb in apa clocotita cu sare pina cind se ridica putin la suprafta si evident gustati sa fie al dente, pasta proaspata fierbe foarte repede

Separat puneti uleiul in tigaie cu usturoiul (tocat daca va place) sau numai strivit cu lama de la cutit cum am facut eu ca sa il pot recupera si arunca, adaugati patrunjelul tocat, amestecati si luati tigaia de pe foc, nu trebuie sa prajiti nici usturoiul si nici patrunjelul ci doar sa se incalzeasca si sa se amestece gustul lor cu cel al uleiului.

Scurgeti pastele si le varsati in tigaia cu sosul, puneti putin tigaia pe foc si amestecati (10-20 secunde) .
Serviti cu pecorino ras sau cu trufa rasa.
Pastele sunt deosebite caci se simte aroma si gustul hribilor.
Reteta de azi niste paste ca niste spaghete groase cu taietura patrata sau dreptunghiulara ... grosime de 3 mm, latime 3-4 mm si lungime 20-30 cm despre care se povesteste ca erau asemanatoare cu sireturile revolutionarilor cu care aceastia ii stringeau de git (strangulau de la verbul strozzare = a stringe de git, strangula) pe ecleziasti (cei care faceau parte din cler) .

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pui cu  usturoi si lamaie

Pui cu usturoi si lamaie

Aceasta reteta simpla de pui cu usturoi si lamaie este perfectă pentru o cină rapida si delicioasa! Poti să o adaptezi si...

Pui cu usturoi si lamaie
Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca

Lahmacun este un fel traditional de mancare turceasca, originara din regiunea Levantului si consumata in intreaga lume. Este...

Lahmacun - delicioasa pizza turceasca
Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat

O reinterpretare fermecatoare a clasicului desert cu capșuni, tarta rustica cu capsuni este o bucurie simpla si autentică...

Tarta rustica cu capsuni - un dulce aromat
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
1
Dulciuri

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.

O minunata minunata tarta cu aluat crocant și umplutură dulce de mere.

Tarta cu aluat fraged si umplutura de mere. Cel mai fraged si gustos aluat.
Pandispan cu mere si budinca
2
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Inghetata cu Branza si Capsuni
4
Dulciuri

Inghetata cu Branza si Capsuni

Inghetata cu Branza si Capsuni
Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
5
Dulciuri

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos

Rulada cu biscuiti, fineti si cocos
Parteneri
Vinete cu mozzarela la cuptor
Bucataras.RO

Vinete cu mozzarela la cuptor

O reteta simpla si foarte buna

Vinete cu mozzarela la cuptor
Inghetata de lapte
Culinar.RO

Inghetata de lapte

Pentru ca se anunta o saptamana calduroasa, va propun sa o incepem cu o inghetata simpla si foarte buna.

Inghetata de lapte
Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Gustos.RO

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa

Inghetata de vanilie facuta in casa - reteta simpla si delicioasa!Invata cum sa pregatesti o inghetata cremoasa si aromata,...

Inghetata de vanilie facuta in casa, reteta simpla si delicioasa
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios. citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia