Sunt doua variante de a pregati pastele:
varianta 1: puneti ciupercile uscate in masina de cafea si mixati pina devin praf apoi le varsati intr-o ceasca cu putina apa a dvina o crema, amestecati bine si turnati in mormanul de faina
varianta 2: puneti ciupercile uscate intr-un vas cu putina apa cit sa le acopere, lasati 20 minute si le scurgeti, aruncati apa si puneti alta, lasati alte 20 minute apoi stoarceti ciupercile de apa si le puneti in blender, apa lor o filtrati si apoi o varsati peste ciuperci, mixati totul sa devina o crema
Puneti faina pe planseta si faceti un mic munte/vulcan in mijlocul lui o groapa in care varsati crema de ciuperci si apa, sare si framintati daca mai e nevoie adaugati putin cite putin apa. Framintati bine sa obtineti un aluat care sa nu fie moale sau lipicios, formati din el o bila pe care o inveliti in folie transparenta sau intr-un stergar de in umezit (nu ud) si lasati asa sa se odihneasca minim 20 minute, mai bine si mai mult.
Apoi intindeti foaia de 3 mm grosime si cu o latura de 20-30 cm aceasta va fi lungimea pastelor voastre. Puneti sucitorul ca pe o rigla si taiati cu un cutit foarte ascutit sau cu roata cu care taiati pizza fisiile de 3-4 mm latime. Presarati cu faina si lasati la uscat cit fierbe apa si pregatiti sosul.
Se fierb in apa clocotita cu sare pina cind se ridica putin la suprafta si evident gustati sa fie al dente, pasta proaspata fierbe foarte repede
Separat puneti uleiul in tigaie cu usturoiul (tocat daca va place) sau numai strivit cu lama de la cutit cum am facut eu ca sa il pot recupera si arunca, adaugati patrunjelul tocat, amestecati si luati tigaia de pe foc, nu trebuie sa prajiti nici usturoiul si nici patrunjelul ci doar sa se incalzeasca si sa se amestece gustul lor cu cel al uleiului.
Scurgeti pastele si le varsati in tigaia cu sosul, puneti putin tigaia pe foc si amestecati (10-20 secunde) .
Serviti cu pecorino ras sau cu trufa rasa.
Pastele sunt deosebite caci se simte aroma si gustul hribilor.
Reteta de azi niste paste ca niste spaghete groase cu taietura patrata sau dreptunghiulara ... grosime de 3 mm, latime 3-4 mm si lungime 20-30 cm despre care se povesteste ca erau asemanatoare cu sireturile revolutionarilor cu care aceastia ii stringeau de git (strangulau de la verbul strozzare = a stringe de git, strangula) pe ecleziasti (cei care faceau parte din cler) .
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraLe-au facut multe fete si am zis sa fac si eu. Foarte bune. "Retete de post creative"
Painici LaugenbrotNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii