Spalam vinetele si le taiem fasii sau rondele. Le punem intr-un vas, le saram si le lasam cel putin 30 minute. Dupa ce au lasat apa, le stergem si le prajim intr-o tigaie de teflon, ca sa nu folosim mult ulei.
Pentru sos, tocam marunt ceapa, usturoiul si taiem rosiile cubulete si le punem pe toate la fiert intr-o tigaie de teflon. Adaugam sare, piper si busuioc si le lasam sa fiarba pana cand se evapora apa si se formeaza un sos mai gros. Lasam putin sa se racoreasca si dam sosul printr-o sita, pentru ca sa scapam de cojile de la rosii.
Fierbem pastele, conform timpului de pe ambalaj.
Asezam pastele pe farfuie, presaram o parte din ricotta, sosul de rosii si asezam vinetele. Putem orna cu ricotta razuita si busuioc.
Sunt mult mai bune daca lasati pastele sa stea cu vinetele si sosul de rosii mai mult, se patrund mai bine aromele.
Ficateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorPrajitura cu foi și gem de prune este o delicatesa dulce și rafinata, care îmbina texturile si aromele subtile ale foilor...
Prajitura cu foi si gem de prune - prajitura dulce-acrisoaraPentru modelul brioselor m-am inspirat de la Corina33,le-am vazut la ea si tare mi-au placut,asa ca m-am pus si eu pe treaba.
Briose fluturasNu putea sa treacă toamna fără să pregătim ceva cu gutui. Este prima oară când pregătesc gem de gutui. Mi se...
Gem de gutui cu ghimbirDescopera reteta perfecta de prajitura frageda cu aluat ras si prune. Usor de preparat, aceasta prajitura delicioasa va...
Prajitura frageda cu aluat ras si prune. Reteta usoara si delicioasa
Comentarii