Reţetă de preparare a papanaşilor cu Prune

Complexitate
redusa
Reţetă de preparare a papanaşilor cu Prune

Ingrediente

  • Reţetă de preparare a papanaşilor
  • 750 gr branza dulce vaca(scoaca cum se cheama pe la noi)
  • 3 oua
  • 225 gr faina
  • coaja de la o lamaie
  • 2 praf de sare
  • prune intregi proaspete sau de la compot (se pot folosi si jumatati de pruna)
  • capsuni
  • visine
  • piersici
  • etc zahar amestecat cu scortisoara
  • frisca

Mod de preparare

Reţetă de preparare a papanaşilor

Se pune branza intr-un vas, se bat ouale pe el se amesteca bine impreuna. Adaugam coaja de lamaie, cele 2 prafuri de sare si 225 gr faina. Se amesteca totul bine pana se omogenizeaza.
Prunele se tau pe jumate, se scot samburii si mijlocul il umplem cu zahar amestecat cu scortisoara. Din compozitia de mai sus luam cate o lingura, o asezam pe palma udata, punem peste pruna umpluta si apoi il inchidem, rotunjindu-l. Asa procedam pana terminam aluatul.

Intr-un vas punem apa cu sare la fiert si cand aceasta da in clocot punem papanasii umpluti sa fiarba timp de 15 minute.
In timpul in care papanasi fierbi intr-o tigaie pe un pic de ulei prajim pesmet la care adaugam si un pic de sare. Cand pesmetul e prajit tragem deoparte. Dupa 15 minute de fierbere scoatem papanasii din apa ii lasam cateva secunde la racorit apoi ii tavalim prin pesmetul prajit. Papanasii se pot tavali si prin nuca macinata si prajita.

Se servesc calzi cu un pic de frisca lichida, smantana si se presara totul cu zahar si scortisoara. Cui nu ii plac dulci poate sa ii serveasca doar cu smantana. Papanasii se pot umple cu visine, capsuni, piersici, etc.

P.S. la ingrediente am amintit de unt, de ce? Acesti papanasi se mai pot servi in urmatorul fel, untul se topeste se stropesc papanasii cu el si apoi se presara cu zahar si scortisoara. In cazul in care alegem varianta cu stropitul cu unt fierbinte, papanasii nu ii mai tavalim prin pesmet.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt

Fasole scazuta cu ciolan de porc afumat si ardei copt
Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata

Poale-n brau si colacei cu branza dulce si ciocolata
Cele mai apreciate rețete
Chisca umpluta cu crupe albe
1
Mancaruri cu carne

Chisca umpluta cu crupe albe

Chisca umpluta cu crupe albe
Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
2
Dulciuri

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori

Tort cu banane si biscuiti, in doua culori
Prajitura cu foi si gem de prune
3
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Savarine cu frisca
4
Dulciuri

Savarine cu frisca

Savarine cu frisca
Furescuri cu Untura
5
Dulciuri

Furescuri cu Untura

Furescuri cu Untura
Parteneri
Supa crema de linte rosie - Reteta video
Bucataras.RO

Supa crema de linte rosie - Reteta video

Supa crema de linte, acompaniata de bucatele crocante de lipie, este plina de vitamine!

Supa crema de linte rosie - Reteta video
Poale-n brau (branzoaice)
Culinar.RO

Poale-n brau (branzoaice)

In Muntenia li se spune branzoaice, in Moldova Poale-n brau, dar sunt bune oricum le-ai spune.

Poale-n brau (branzoaice)
Cozonac evantai
Gustos.RO

Cozonac evantai

Intr-un bol se dizolva drojdia cu zaharul si putin lapte caldut.

Cozonac evantai