Papanasi cu Prune

Postat pe: 27-09-2010
(3)

Ingrediente

750 gr branza dulce vaca(scoaca cum se cheama pe la noi)
3 oua
225 gr faina
coaja de la o lamaie
2 praf de sare
prune intregi proaspete sau de la compot (se pot folosi si jumatati de pruna)
capsuni
visine
piersici
etc zahar amestecat cu scortisoara
frisca

Mod de preparare

Se pune branza intr-un vas, se bat ouale pe el se amesteca bine impreuna. Adaugam coaja de lamaie, cele 2 prafuri de sare si 225 gr faina. Se amesteca totul bine pana se omogenizeaza.
Prunele se tau pe jumate, se scot samburii si mijlocul il umplem cu zahar amestecat cu scortisoara. Din compozitia de mai sus luam cate o lingura, o asezam pe palma udata, punem peste pruna umpluta si apoi il inchidem, rotunjindu-l. Asa procedam pana terminam aluatul.

Intr-un vas punem apa cu sare la fiert si cand aceasta da in clocot punem papanasii umpluti sa fiarba timp de 15 minute.
In timpul in care papanasi fierbi intr-o tigaie pe un pic de ulei prajim pesmet la care adaugam si un pic de sare. Cand pesmetul e prajit tragem deoparte. Dupa 15 minute de fierbere scoatem papanasii din apa ii lasam cateva secunde la racorit apoi ii tavalim prin pesmetul prajit. Papanasii se pot tavali si prin nuca macinata si prajita.

Se servesc calzi cu un pic de frisca lichida, smantana si se presara totul cu zahar si scortisoara. Cui nu ii plac dulci poate sa ii serveasca doar cu smantana. Papanasii se pot umple cu visine, capsuni, piersici, etc.

P.S. la ingrediente am amintit de unt, de ce? Acesti papanasi se mai pot servi in urmatorul fel, untul se topeste se stropesc papanasii cu el si apoi se presara cu zahar si scortisoara. In cazul in care alegem varianta cu stropitul cu unt fierbinte, papanasii nu ii mai tavalim prin pesmet.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Papanasi cu Prune" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Leila
•  29.05.2008 23:21:17

e una din preferatele familiei aceasta reteta :)

adi
•  02.05.2008 12:54:48

super reteta

•  04.03.2008 14:28:48

E o reteta deosebita - nu cred ca m-as satura sa mananc asa ceva ;)

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Papanasi cu Prune