Paccheri cu Ciuperci

Complexitate
redusa
Paccheri cu Ciuperci

Ingrediente

  • 250 g Paccheri
  • 1 kg Ciuperci
  • 10 g Hribi uscati si macinati
  • 1 legatura cimbru proaspat
  • 200 ml smantana vegetala din ovaz
  • 8 linguri ulei nerafinat de floarea soarelui
  • 1 lingurita boia iute afumata
  • 1 lingurita sare roz de Himalaya

Mod de preparare

Paccheri sunt un fel de paste traditionale napoletane, realizate din gris de grau dur, avand forma unor tuburi gigant.

De obicei se servesc cu sosuri groase si pot fi, de asemenea umplute cu branza ricotta si servite cu un sos pe baza de smantana.

Eu am ales sa le pregatesc cu un sos gros din ciuperci si smantana vegetala din ovaz.

Se pun pastele in apa fiarta in care am adaugat sarea si se fierb la foc mic timp de 15 minute, amestecand din cand in cand.

In timp ce fierb pastele, taiem ciupercile (curatate si spalate) in bucati mari, daca avem ciuperci de dimensiuni mici le lasam intregi.

Rumenim ciupercile pana se evapora aproape toata zeama lasata de la ele, adaugam cimbrul verde tocat marunt, hribii uscati (pentru un plus de aroma) si boiaua afumata si mai gatim inca 3 minute.

Adaugam smantana din ovaz si fierbem inca 5 minute, pana se formeaza un sos gros.

Cand au fiert pastele le rasturnam intr-o sita si le lasam sa se scurga apa apoi le adaugam in cratita in care am pregatit ciupercile si amestecam pastele cu sosul, lasandu-le 3 minute in cratita pentru a absorbi sosul si aromele.

Asezonam cu piper proaspat ras si cu parmezan ras (optional, daca nu sunteti vegani).

Va doresc Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
2
Dulciuri

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute

Un desert rapid si delicios facut cu biscuiti si crema de ciocolata. Alternezi straturile de biscuiti si crema pentru a...

Desert rapid cu biscuiti si ciocolata - gata in cateva minute
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Prajitura Tosca - un desert imbietor
4
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
5
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.