Preparati risotto:
Tocati marunt ceapa, caliti ceapa la foc mediu intr-o craticiora cu ulei... cam 4 linguri, adaugati orezul, rumenti, puneti vinul si lasati sa se evapore, amestecand din cand in cand. Adaugati bulionul de rosii, imediat putina supa calda si continuati fierberea orezului. In final trebuie sa rezulte "al dente"... putin mai taricel.
Se trage de pe foc si se amesteca cu jumatate de branza parmezan rasa, sarati si piperati dupa nevoie. Ungeti o forma cu ulei sau unt, presarati putin pesmet, puneti jumatate de orez, deasupra sunca si mozzarella taiata bucati, acoperiti cu restul de orez, presati bine iar deasupra puneti restul de parmigiano ras.
Se coace in cuptorul incalzit la o temperatura de circa 200 de grade, timp de 15-20 minute. Lasati sa rasufle putin, apoi serviti felii.
Inauntru am umplut cu sunca si mozzarella, dar puteti umple si cu alte ingrediente pe placul vostru.
Anul acesta am facut putin diferit zacusca,a iesit super buna la fel si cea de anul trecut. Mi-au iesit mai putine borcane...
Zacusca de vinete 2Aceasta reteta de ghiveci cu legume este foarte gustoasa si se prepara foarte usor. Este potrivita si pentru zilele de post.
Ghiveci de legume cu fasole boabe la cuptorReteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de post
Comentarii