Manti

Postat pe: 27-09-2010
(2)

Ingrediente

Aluat:
~130ml de apa calduta
1 lingurita de sare
~360 g de faina (in functie de gradul de umiditate a fainei)
1 ou
Umplutura:
450g de carne tocata amestec
1 ceapa tocata marunt
2 catei de usturoi
1 lingurita de piper
1 lingurita de ghimbir in pudra
2 linguri de sos de soia
1/2 lingurita de sare (puneti dupa gust insa atentie sosul de soia sareaza deja)
Sos pentru servit:
1 ceapa micuta taiata in rondele fine
3 lingurite de ceai cu zahar
2-3 linguri de otet
2 linguri de sos de soia

Mod de preparare

Facem un aluat suplu din faina, sare, apa si ou.

Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si le amestecam cu carnea. Adaugam mirodeniile si daca mai este nevoie saram dupa gust.

Intindem o foaie din aluat si taiam cercuri cu ajutorul unui pahar de whisky, asezam o nuca de umplutura si inchidem aluatul mai intai deasupra nucii, apoi pensand cele 4 capete ramase si lipindu-le doua cate doua.

Pregatim o oala cu recipient de fiert la vapori in care punem la fiert apa. Asezam in grila de vapori pastele formate si acoperim cu un capac pana cand carnita e fiarta si aluatul devine un pic transparent.

Servim calde cu sosul deasupra sau alaturi. Pofta buna!


Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Manti" nu uita sa ii faci un review.
Etichete

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

yafa
•  14.09.2010 22:07:53

Multumesc Mimmi, te servesc cu drag!

mimmi
•  14.09.2010 20:53:47

Arata bine,vreau si eu o portie.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Manti