Facem un aluat suplu din faina, sare, apa si ou.
Ceapa se toaca marunt, la fel si usturoiul si le amestecam cu carnea. Adaugam mirodeniile si daca mai este nevoie saram dupa gust.
Intindem o foaie din aluat si taiam cercuri cu ajutorul unui pahar de whisky, asezam o nuca de umplutura si inchidem aluatul mai intai deasupra nucii, apoi pensand cele 4 capete ramase si lipindu-le doua cate doua.
Pregatim o oala cu recipient de fiert la vapori in care punem la fiert apa. Asezam in grila de vapori pastele formate si acoperim cu un capac pana cand carnita e fiarta si aluatul devine un pic transparent.
Servim calde cu sosul deasupra sau alaturi. Pofta buna!
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii