Macaroane cu Nuci

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Macaroane cu Nuci

Ingrediente

  • 500 gr macaroane subtiri sau taietei lati
  • 150-200 gr nuca macinata
  • 70-100 gr unt
  • 100-125 gr zahar (praf sau tos, dupa preferinta)
  • vanilie pudra dupa gust
  • praf sare

Mod de preparare

Se pune la foc un vas cu apa si sare. Cand apa da in fiert se adauga pastele rupte in jumatate si se lasa sa fiarba.

Dupa ce sant gata, se scurg, se trec sub un jet de apa rece si se lasa in sita pana topim untul care l-am pus in oala in care am fiert macaroanele. Dupa topirea untului, adaugam pastele fierte si le oparim putin.
Se aseaza apoi intr-un castron, se acopera sa le tinem calde pana la servire.

Intr-un castron mai micut, punem nucile macinate, le amestecam cu vanilia praf si cu zaharul prevazut.
Pe farfurii se pun paste, se acopera cu nuca si se amesteca. Se servesc caldute ca fel doi, la un pranz usor si rapid, sau se servesc pe post de desert sau snack

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun
Bucataras.RO

Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun

Desi imi promisesem sa nu fac nimic dulce pana pe 24 nu m-am putut abtine. Am facut totusi un dulce mai putin dulce decat de...

Desert prajitura cu faina de cocos si zahar brun
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola