Lasagne cu Sparanghel si Ciuperci

Complexitate
medie
Lasagne cu Sparanghel si Ciuperci

Ingrediente

  • 6 portii
  • 15 foi lasagne (uscate gen Barilla)
  • 1,3 l lapte
  • 50 gr unt
  • 3 linguri cu varf faina
  • 200 gr ciuperci condimentate din conserva in ulei
  • 400 gr sparanghel
  • 60-80 gr parmigiano sau grana ras
  • sare

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita de teflon, untul si un varf de sare, cum s-a topit untul se pune faina, se da la o parte de pe foc, se amesteca repede si energic cu un tel pana cand s-a incorporat faina. Imediat turnam laptele, putin cate putin, amestecand incontinuu, energic cu telul, pana cand s-a incorporat tot laptele, iar apoi punem cratita pe aragaz, la foc mai mic.

Cum incepe sa se ingroase laptele, adaugam ciupercile taiate felii sau maruntite, dupa cum dorim. Amestecam din cand in cand cu telul in sosul besamel, pana cand se ingroase bine, tinandu-l pe foc mic, circa 20-30 minute. Fierbem sparanghelul nu prea tare (al dente) in apa cu sare, apoi il taiem bucatele mai micute.

Punem in tava de aluminiu putin din sosul cu ciuperci si putin lapte, deasupra punem foaia de lasagne, apoi sos cu ciuperci+ sparanghel + parmigiano ras. Repetam in ordine, lasagne+ besamel ciuperci + sparanghel+ parmigiano, punand 5 foi de lasagne iar deasupra presaram iar cu parmigiano.

Se pun in cuptorul incalzit, circa 20-25 minute la foc potrivit. Dupa ce le scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin - cam 5 minute, dupa care le taiem.

Se pot folosi ciuperci proaspete sau congelate, dar le calim inainte cu putin ulei, usturoi si patrunjel, apoi le turnam in sosul besamel.

Se pot folosi, ciuperci deshidratate porcesti (50-80 gr. ), si se pun la inmuiat, se maruntesc si se pun in sos sa fiarba, adaugand si putin din apa in care am inmuiat ciupercile (filtrata).

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide

Pasca traditionala cu branza si stafide
Friptura De Miel

Friptura De Miel

Friptura De Miel
Drob de Miel

Drob de Miel

Drob de Miel
Cele mai apreciate rețete
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
1
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Negresa (III)
2
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Prajitura Kinder Bueno
3
Dulciuri

Prajitura Kinder Bueno

Aceasta prajitura se bazeaza adesea pe baza de biscuiti sau blat de ciocolata fina, care este apoi umpluta cu o crema moale...

Prajitura Kinder Bueno
Negresa cu branza si cirese
5
Dulciuri

Negresa cu branza si cirese

Negresa cu branza si cirese
Parteneri
Paste cu ciuperci si pui
Bucataras.RO

Paste cu ciuperci si pui

Paste cu ciuperci si pui
Cozonac pufos cu aluat oparit
Culinar.RO

Cozonac pufos cu aluat oparit

Cozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...

Cozonac pufos cu aluat oparit
Pasca traditionala
Gustos.RO

Pasca traditionala

Pasca traditionala