Lasagne cu Sparanghel si Ciuperci

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

6 portii
15 foi lasagne (uscate gen Barilla)
1,3 l lapte
50 gr unt
3 linguri cu varf faina
200 gr ciuperci condimentate din conserva in ulei
400 gr sparanghel
60-80 gr parmigiano sau grana ras
sare

Mod de preparare

Se pune intr-o cratita de teflon, untul si un varf de sare, cum s-a topit untul se pune faina, se da la o parte de pe foc, se amesteca repede si energic cu un tel pana cand s-a incorporat faina. Imediat turnam laptele, putin cate putin, amestecand incontinuu, energic cu telul, pana cand s-a incorporat tot laptele, iar apoi punem cratita pe aragaz, la foc mai mic.

Cum incepe sa se ingroase laptele, adaugam ciupercile taiate felii sau maruntite, dupa cum dorim. Amestecam din cand in cand cu telul in sosul besamel, pana cand se ingroase bine, tinandu-l pe foc mic, circa 20-30 minute. Fierbem sparanghelul nu prea tare (al dente) in apa cu sare, apoi il taiem bucatele mai micute.

Punem in tava de aluminiu putin din sosul cu ciuperci si putin lapte, deasupra punem foaia de lasagne, apoi sos cu ciuperci+ sparanghel + parmigiano ras. Repetam in ordine, lasagne+ besamel ciuperci + sparanghel+ parmigiano, punand 5 foi de lasagne iar deasupra presaram iar cu parmigiano.

Se pun in cuptorul incalzit, circa 20-25 minute la foc potrivit. Dupa ce le scoatem din cuptor, lasam sa se raceasca putin - cam 5 minute, dupa care le taiem.

Se pot folosi ciuperci proaspete sau congelate, dar le calim inainte cu putin ulei, usturoi si patrunjel, apoi le turnam in sosul besamel.

Se pot folosi, ciuperci deshidratate porcesti (50-80 gr. ), si se pun la inmuiat, se maruntesc si se pun in sos sa fiarba, adaugand si putin din apa in care am inmuiat ciupercile (filtrata).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Lasagne cu Sparanghel si Ciuperci" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Lasagne cu Sparanghel si Ciuperci