Ingrediente
● 15 foi lasagne |
● 1,3 l lapte degresat |
● 50 g unt |
● 3 linguri cu varf faina |
● 300 gr ciuperci condimentate din conserva in ulei ciuperci proaspete sau congelate ciuperci deshidratate porcesti (100 gr) |
● 1-2 cuburi concentrat de ciuperci (facultativ) |
● 60-80 g parmezan ras |
● sare |
● 1/2 pahar de lapte |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h
Se pune intr-o cratita de teflon untul si o ½ lingurita rasa de sare, cum s-a topit untul se pune faina, se da la o parte de pe foc, se amesteca repede si energic cu un tel pana cand s-a incorporat faina. Imediat turnam laptele, putin cate putin, amestecand incontinuu, energic cu telul, pana cand s-a incorporat tot laptele iar apoi punem cratita pe aragaz, la foc mai mic.
Cum incepe sa se ingroase laptele, adaugam ciupercile taiate felii sau maruntite, dupa cum dorim, si 1-2 cuburi de concentrat de ciuperci.
Amestecam din cand in cand cu telul, in sosul besciamell, pana cand se ingroase bine,tinandu-l pe foc mic, circa 20-30 minute. Este important sa punem sarea in unt la inceput, deoarece ajuta sa nu se formeze cocolase.
Punem in tava de aluminiu putin din sos cu ciuperci si 2 linguri lapte, deasupra punem foaia de lasagne ,apoi sos cu ciuperci+parmezan ras.
Repetam in ordine,l asagne+sos+parmezan, punand 5 foi de lasagne iar deasupra sos+parmezan. Se pun in cuptorul incalzit, circa 20-25 minute la foc potrivit. Dupa ce le scoatem, lasam sa se raceasca 5 minute, taiem, apoi servim.
Daca folosim, ciuperci proaspete sau congelate, le calim inainte cu putin ulei, usturoi si patrunjel, apoi le turnam in sosul besciamell.
Daca folosim, ciuperci deshidratate porcesti (100 gr.), se pun la inmuiat, se maruntesc si se pun in sos sa fiarba, adaugand si putin din apa in care am inmuiat ciupercile (filtrata).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Lasagne cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Cum incepe sa se ingroase laptele, adaugam ciupercile taiate felii sau maruntite, dupa cum dorim, si 1-2 cuburi de concentrat de ciuperci.
Amestecam din cand in cand cu telul, in sosul besciamell, pana cand se ingroase bine,tinandu-l pe foc mic, circa 20-30 minute. Este important sa punem sarea in unt la inceput, deoarece ajuta sa nu se formeze cocolase.
Punem in tava de aluminiu putin din sos cu ciuperci si 2 linguri lapte, deasupra punem foaia de lasagne ,apoi sos cu ciuperci+parmezan ras.
Repetam in ordine,l asagne+sos+parmezan, punand 5 foi de lasagne iar deasupra sos+parmezan. Se pun in cuptorul incalzit, circa 20-25 minute la foc potrivit. Dupa ce le scoatem, lasam sa se raceasca 5 minute, taiem, apoi servim.
Daca folosim, ciuperci proaspete sau congelate, le calim inainte cu putin ulei, usturoi si patrunjel, apoi le turnam in sosul besciamell.
Daca folosim, ciuperci deshidratate porcesti (100 gr.), se pun la inmuiat, se maruntesc si se pun in sos sa fiarba, adaugand si putin din apa in care am inmuiat ciupercile (filtrata).
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Lasagne cu ciuperci" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
nicoleta64
• 02.03.2009 10:24:13
Buna Asa!
Lasagnele folosite de mine (Barilla), se pun asa crude. Dar sunt, de exemplu , lasagne care se fierb putin inainte de a face straturi cu sosul.
In general ,scrie pe confectie.
asa
• 01.03.2009 19:06:24
vreau sa stiu daca lasagnia se fierbe inainte ca spaghetele sau se pun crude cum sunt in pachet?
stefy
• 18.01.2009 18:43:38
TREBUIE SA O FAC CAT MAI CURAND,DAR AM ATATEA-N MINTE SI CAM UIT,STIU SIGUR CA E FOARTE BUNA;
FELICITARI PENTRU PREZENTARE
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 29.07.2009 11:57:41
am facut si eu aceasta reteta si mi-a iesit perfect......felicitari:*