Lasagna de Dovleac cu Sos de Gorgonzola

Complexitate
redusa
Lasagna de Dovleac cu Sos de Gorgonzola

Ingrediente

  • -400g piure de dovleac
  • -1/2 de pachet de foi de lasagna, proaspete
  • -150g gorgonzola
  • -500ml lapte
  • -100ml vin alb
  • -4 linguri faina
  • -sare
  • -4 linguri parmezan/ cascaval
  • -2 crengute de rozmarin proaspat
  • -1 crenguta de cimbrisor proaspat
  • -putin unt

Mod de preparare

Dovleacul se taie cuburi, apoi se spala si se pune intr-o oala. Peste dovleac se pun: apa, cat sa-l acopere, 100ml vin alb, sare, crengutele de rozmarin si crenguta de cimbru. Se lasa la foc, pana scade apa total.

Apoi, se scot crengutele de rozmarin si cimbru, iar dovleacul se pune in paharul de la blender si se mixeaza bine. Piureul rezultat se pune intr-un bol si se lasa deoparte.

Separat se pregateste sosul. Asadar, intr-o craticioara se pune unt, iar cand acesta e topit se pun lingurile de faina.

Se lasa o idee faina sa se prajeasca, apoi se stinge cu lapte. Se lasa pe foc cca 5 minute, pana fierbe faina. Apoi se ia craticioara de pe foc, iar gorgonzola se pune peste sos.

Se amesteca bine sosul, asa incat sa se topeasca si sa se incorporeze gorgonzola.

Apoi, se iau din foile de lasagna si se aranjeaza cate sunt necesare, intr-o tava. Se pun 3 linguri din piureul de dovleac. Dupa se pun 3 linguri de sos cu gorgonzola. Apoi iarasi foi de lasagna.

Se continua pana se termina atat sosul de gorgonzola cat si piureul de dovleac. Ultimul rand trebuie sa fie compus din sos de gorgonzola si parmezan.

La sfarsit se pune putin unt peste stratul de parmezan. Apoi, tava se da la cuptor.

Lasagna se lasa in cuptor pana prinde o culoarea frumos, aurie.

Coapta se lasa la racit.

Pofta buna!!! : flower: : flower: : flower: : flower:

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie

Bors de dovlecei cu stevie
Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine

Prajitura turnata cu branza si visine
Cele mai apreciate rețete
Felii olandeze
3
Dulciuri

Felii olandeze

Felii olandeze
Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
4
Mancaruri cu carne

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta

Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...

Fasole la ceaun - o mancare reconfortanta
Prajitura cu iaurt si caise
5
Dulciuri

Prajitura cu iaurt si caise

Prajitura cu iaurt si caise
Parteneri
Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Bucataras.RO

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia

Este o mancare atat de buna si consistenta. M-am gandit bine inainte sa fac aceasta reteta de post, mancare de ciuperci cu...

Reteta de post, mancare de ciuperci cu cartofi cu legume si boia
Prajitura cu cocos si visine
Culinar.RO

Prajitura cu cocos si visine

O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!

Prajitura cu cocos si visine
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Gustos.RO

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura

Prepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...

Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura