Ingrediente
● 400g piure de dovleac |
● 1/2 de pachet de foi de lasagna, proaspete |
● 150g gorgonzola |
● 500ml lapte |
● 100ml vin alb |
● 4 linguri faina |
● sare |
● 4 linguri parmezan/ cascaval |
● 2 crengute de rozmarin proaspat |
● 1 crenguta de cimbrisor proaspat |
● putin unt |
Mod de preparare
Dovleacul se taie cuburi, apoi se spala si se pune intr-o oala. Peste dovleac se pun: apa, cat sa-l acopere, 100ml vin alb, sare, crengutele de rozmarin si crenguta de cimbru. Se lasa la foc, pana scade apa total.
Apoi, se scot crengutele de rozmarin si cimbru, iar dovleacul se pune in paharul de la blender si se mixeaza bine. Piureul rezultat se pune intr-un bol si se lasa deoparte.
Separat se pregateste sosul. Asadar, intr-o craticioara se pune unt, iar cand acesta e topit se pun lingurile de faina.
Se lasa o idee faina sa se prajeasca, apoi se stinge cu lapte. Se lasa pe foc cca 5 minute, pana fierbe faina. Apoi se ia craticioara de pe foc, iar gorgonzola se pune peste sos.
Se amesteca bine sosul, asa incat sa se topeasca si sa se incorporeze gorgonzola.
Apoi, se iau din foile de lasagna si se aranjeaza cate sunt necesare, intr-o tava. Se pun 3 linguri din piureul de dovleac. Dupa se pun 3 linguri de sos cu gorgonzola. Apoi iarasi foi de lasagna.
Se continua pana se termina atat sosul de gorgonzola cat si piureul de dovleac. Ultimul rand trebuie sa fie compus din sos de gorgonzola si parmezan.
La sfarsit se pune putin unt peste stratul de parmezan. Apoi, tava se da la cuptor.
Lasagna se lasa in cuptor pana prinde o culoarea frumos, aurie.
Coapta se lasa la racit.
Pofta buna!!! : flower: : flower: : flower: : flower:
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Lasagna de Dovleac cu Sos de Gorgonzola" nu uita sa ii faci un review.
Apoi, se scot crengutele de rozmarin si cimbru, iar dovleacul se pune in paharul de la blender si se mixeaza bine. Piureul rezultat se pune intr-un bol si se lasa deoparte.
Separat se pregateste sosul. Asadar, intr-o craticioara se pune unt, iar cand acesta e topit se pun lingurile de faina.
Se lasa o idee faina sa se prajeasca, apoi se stinge cu lapte. Se lasa pe foc cca 5 minute, pana fierbe faina. Apoi se ia craticioara de pe foc, iar gorgonzola se pune peste sos.
Se amesteca bine sosul, asa incat sa se topeasca si sa se incorporeze gorgonzola.
Apoi, se iau din foile de lasagna si se aranjeaza cate sunt necesare, intr-o tava. Se pun 3 linguri din piureul de dovleac. Dupa se pun 3 linguri de sos cu gorgonzola. Apoi iarasi foi de lasagna.
Se continua pana se termina atat sosul de gorgonzola cat si piureul de dovleac. Ultimul rand trebuie sa fie compus din sos de gorgonzola si parmezan.
La sfarsit se pune putin unt peste stratul de parmezan. Apoi, tava se da la cuptor.
Lasagna se lasa in cuptor pana prinde o culoarea frumos, aurie.
Coapta se lasa la racit.
Pofta buna!!! : flower: : flower: : flower: : flower:
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Lasagna de Dovleac cu Sos de Gorgonzola" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany