Klebba (Knedli) cu pui si smantana

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

300 gr faina
2 oua
30 gr drojdie proaspata
100 ml lapte
3 chifle sau paine alba decojita
40 gr rama
sare

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in laptele caldut cu un praf de sare . La faina adaugam cele 2 oua , laptele in care am dizolvat drojdia si framantam bine pana apar besicile la aluat. Lasam deoparte aluatul acoperit cca. 30 minute sa dospeasca , si in acest timp taiem painea decojita in cubulete. Incalzim rama si prajim pe el cubuletele de paine un pic.

Cand aluatul e dospit ,adaugam la el cubuletele de paine si il lucram bine pana ce painea se incorporeaza in aluat. Pe o suprafata presarata cu putina faina formam din aluat 2 cilindri cu un diametru de 7-8 cm pe care ii punem la fiert in apa cu sare.( Sa avem grija sa ii punem intr-un vas mai larg deoarece aluatul creste in timpul fiertului.)

Lasam aluatul sa fiarba 15 minute pe o parte ,apoi se intoarce si se mai lasa inca 15 minute, avand grija ca apa sa nu clocoteasca puternic ( fierbem la foc mic ).

Se scoate din apa ,se taie felii de grosimea unui deget si se serveste calda alaturi de orice sos doriti.

Eu am facut sosul de la o reteta mai veche postata tocanita de pui cu smanta.

Sos folosit
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Klebba (Knedli) cu pui si smantana" nu uita sa ii faci un review.
Etichete
oua
pui

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Klebba (Knedli) cu pui si smantana