Gnocchi Verzi cu Dovlecel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Gnocchi Verzi cu Dovlecel

Ingrediente

  • 500 gr dovlecei verzi (zucchine)
  • 150-200 gr faina alba
  • 1 lingura cu ulei
  • sare
  • pentru sos:
  • 50 gr brinza Gorgonzola
  • 1/2 pahar cu lapte
  • dar puteti sa faceti sosul preferat: cu rosii si/sau sunculita, numai unt

Mod de preparare

Am spalat si taiat capetele dovleceilor si apoi i-am taiat in cuburi. Asezati in tigaia cu fund gros impreuna cu o lingura de ulei si un praf de sare, lasati sa se caleasca la foc foarte mic, amestecind din cind in cind..

Dovleceii se vor inmuia si o sa iasa zeama din ei pe cit posibil,, Deci rezulta moi, copti si uscati, fara zeama in tigaie. Ii lasam la racit si apoi ii mixam in blender, mixer vertical.

Punem o oala cu apa la fiert si in timpul asta pregatim compozitia de gnocchi. Adaugam faina in crema de dovlecel i amestecam.

Punem brinza intr-un cstron si varsam peste ea laptele la temperatura camerei sau putin caldut, nu cal si nu clocotit. Amestecam putin cu o lingura ca brinza sa se topeasca in lapte, Lasam amestecul si pregatim galustele, intre timp mai amestecam din cind in cind si o sa vedeti cum se topeste incet, incet.

Nu trebuie sa se topeasca de tot se va topi mai bine daca punem galustele calde in ea sau daca la sfirsit introducem crema de lapte si brinza impreuna cu galustele pentru citeva minute in cuptorul cald sau incalzim totul in tigaie pe aragaz, cu mare grija sa nu clocoteasca crema de brinza. .

Cind apa clocoteste dam focul la minim, trebuie ca apa sa pastreze temperatura ridicata dar sa nu clocoteasca, asa cum facem pentru toate tipurile de galusti.

Eu am pus gnocchi cu lingurita, udam mi intii lingurita in apa din oala si apoi luam o parte din compozitie, introducem lingurita in apa din oala si galusca va cadea singura la fundul oalei. Continuam pina cind am pus destule galuste si sunt toate pe fundul oalei, nu puneti prea multe, nu vor avea loc unde sa se ridice la suprafata.

De cind se ridica la suprafata mai le lasati 1 minut (atentie apa nu trebuie sa clocoteasca caci se rup galustele). Apoi le luam cu paleta gaurita si le asezam intr-un vas, castron, o tigaie sau unde vreti voi. Continuam pina terminam toata compozitia.

La sfirsit alegeti varianta preferata puneti toate galustele / gnocchi in crema de lapte si brinza intr-un vas rezistent si introduceti un minut in cuptorul incalzit sau puenti crema de lapte si brinza in tigaie, adaugati gnocchi si incalziti pe focul aragazului foarte putin, numai pina cind se vor incalzi fara ca sa fiarba crema de brinza.

Puteti varsa compozitia de gnocchi care etse destul de moale intr-o punga, ii taiati un colt si lasati sa curga in apa firta (care nu clocoteste) bucati cit unghia de aluat, Fiind foarte mici cind se ridica la suprafata le luati imediat cu paleta cu gaurele caci sunt deja coapte (spre deosebire de cele puse cu lingurita care sunt mai mari si deci au nevoie de 1 minut in plus ca sa fie gata si in interior).

Gnocchi se pot face si cu cartof fiert in aluat. Dupa cum va plac voua.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
4
Fripturi

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval

Rulada Carne cu Crusta de Cascaval
Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
5
Conserve, muraturi

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna

Sirop de Pepene Galben, Conservat Pentru Iarna
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie