Gnocchi Verzi cu Dovlecel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Gnocchi Verzi cu Dovlecel

Ingrediente

  • 500 gr dovlecei verzi (zucchine)
  • 150-200 gr faina alba
  • 1 lingura cu ulei
  • sare
  • pentru sos:
  • 50 gr brinza Gorgonzola
  • 1/2 pahar cu lapte
  • dar puteti sa faceti sosul preferat: cu rosii si/sau sunculita, numai unt

Mod de preparare

Am spalat si taiat capetele dovleceilor si apoi i-am taiat in cuburi. Asezati in tigaia cu fund gros impreuna cu o lingura de ulei si un praf de sare, lasati sa se caleasca la foc foarte mic, amestecind din cind in cind..

Dovleceii se vor inmuia si o sa iasa zeama din ei pe cit posibil,, Deci rezulta moi, copti si uscati, fara zeama in tigaie. Ii lasam la racit si apoi ii mixam in blender, mixer vertical.

Punem o oala cu apa la fiert si in timpul asta pregatim compozitia de gnocchi. Adaugam faina in crema de dovlecel i amestecam.

Punem brinza intr-un cstron si varsam peste ea laptele la temperatura camerei sau putin caldut, nu cal si nu clocotit. Amestecam putin cu o lingura ca brinza sa se topeasca in lapte, Lasam amestecul si pregatim galustele, intre timp mai amestecam din cind in cind si o sa vedeti cum se topeste incet, incet.

Nu trebuie sa se topeasca de tot se va topi mai bine daca punem galustele calde in ea sau daca la sfirsit introducem crema de lapte si brinza impreuna cu galustele pentru citeva minute in cuptorul cald sau incalzim totul in tigaie pe aragaz, cu mare grija sa nu clocoteasca crema de brinza. .

Cind apa clocoteste dam focul la minim, trebuie ca apa sa pastreze temperatura ridicata dar sa nu clocoteasca, asa cum facem pentru toate tipurile de galusti.

Eu am pus gnocchi cu lingurita, udam mi intii lingurita in apa din oala si apoi luam o parte din compozitie, introducem lingurita in apa din oala si galusca va cadea singura la fundul oalei. Continuam pina cind am pus destule galuste si sunt toate pe fundul oalei, nu puneti prea multe, nu vor avea loc unde sa se ridice la suprafata.

De cind se ridica la suprafata mai le lasati 1 minut (atentie apa nu trebuie sa clocoteasca caci se rup galustele). Apoi le luam cu paleta gaurita si le asezam intr-un vas, castron, o tigaie sau unde vreti voi. Continuam pina terminam toata compozitia.

La sfirsit alegeti varianta preferata puneti toate galustele / gnocchi in crema de lapte si brinza intr-un vas rezistent si introduceti un minut in cuptorul incalzit sau puenti crema de lapte si brinza in tigaie, adaugati gnocchi si incalziti pe focul aragazului foarte putin, numai pina cind se vor incalzi fara ca sa fiarba crema de brinza.

Puteti varsa compozitia de gnocchi care etse destul de moale intr-o punga, ii taiati un colt si lasati sa curga in apa firta (care nu clocoteste) bucati cit unghia de aluat, Fiind foarte mici cind se ridica la suprafata le luati imediat cu paleta cu gaurele caci sunt deja coapte (spre deosebire de cele puse cu lingurita care sunt mai mari si deci au nevoie de 1 minut in plus ca sa fie gata si in interior).

Gnocchi se pot face si cu cartof fiert in aluat. Dupa cum va plac voua.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa

Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...

Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Saramura de pui

Saramura de pui

Saramura de pui
Cele mai apreciate rețete
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
1
Dulciuri

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...

Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racoros
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
2
Dulciuri

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor

Savarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...

Savarine cu frisca - desert delicat si racoritor
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Prajitura cu Nuca
4
Dulciuri

Prajitura cu Nuca

Prajitura cu Nuca
Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
5
Borsuri, supe, ciorbe

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)

Ciorba de Spanac si Grausor (Untisor)
Parteneri
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.