Gnocchi Verzi cu Dovlecel

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Gnocchi Verzi cu Dovlecel

Ingrediente

  • 500 gr dovlecei verzi (zucchine)
  • 150-200 gr faina alba
  • 1 lingura cu ulei
  • sare
  • pentru sos:
  • 50 gr brinza Gorgonzola
  • 1/2 pahar cu lapte
  • dar puteti sa faceti sosul preferat: cu rosii si/sau sunculita, numai unt

Mod de preparare

Am spalat si taiat capetele dovleceilor si apoi i-am taiat in cuburi. Asezati in tigaia cu fund gros impreuna cu o lingura de ulei si un praf de sare, lasati sa se caleasca la foc foarte mic, amestecind din cind in cind..

Dovleceii se vor inmuia si o sa iasa zeama din ei pe cit posibil,, Deci rezulta moi, copti si uscati, fara zeama in tigaie. Ii lasam la racit si apoi ii mixam in blender, mixer vertical.

Punem o oala cu apa la fiert si in timpul asta pregatim compozitia de gnocchi. Adaugam faina in crema de dovlecel i amestecam.

Punem brinza intr-un cstron si varsam peste ea laptele la temperatura camerei sau putin caldut, nu cal si nu clocotit. Amestecam putin cu o lingura ca brinza sa se topeasca in lapte, Lasam amestecul si pregatim galustele, intre timp mai amestecam din cind in cind si o sa vedeti cum se topeste incet, incet.

Nu trebuie sa se topeasca de tot se va topi mai bine daca punem galustele calde in ea sau daca la sfirsit introducem crema de lapte si brinza impreuna cu galustele pentru citeva minute in cuptorul cald sau incalzim totul in tigaie pe aragaz, cu mare grija sa nu clocoteasca crema de brinza. .

Cind apa clocoteste dam focul la minim, trebuie ca apa sa pastreze temperatura ridicata dar sa nu clocoteasca, asa cum facem pentru toate tipurile de galusti.

Eu am pus gnocchi cu lingurita, udam mi intii lingurita in apa din oala si apoi luam o parte din compozitie, introducem lingurita in apa din oala si galusca va cadea singura la fundul oalei. Continuam pina cind am pus destule galuste si sunt toate pe fundul oalei, nu puneti prea multe, nu vor avea loc unde sa se ridice la suprafata.

De cind se ridica la suprafata mai le lasati 1 minut (atentie apa nu trebuie sa clocoteasca caci se rup galustele). Apoi le luam cu paleta gaurita si le asezam intr-un vas, castron, o tigaie sau unde vreti voi. Continuam pina terminam toata compozitia.

La sfirsit alegeti varianta preferata puneti toate galustele / gnocchi in crema de lapte si brinza intr-un vas rezistent si introduceti un minut in cuptorul incalzit sau puenti crema de lapte si brinza in tigaie, adaugati gnocchi si incalziti pe focul aragazului foarte putin, numai pina cind se vor incalzi fara ca sa fiarba crema de brinza.

Puteti varsa compozitia de gnocchi care etse destul de moale intr-o punga, ii taiati un colt si lasati sa curga in apa firta (care nu clocoteste) bucati cit unghia de aluat, Fiind foarte mici cind se ridica la suprafata le luati imediat cu paleta cu gaurele caci sunt deja coapte (spre deosebire de cele puse cu lingurita care sunt mai mari si deci au nevoie de 1 minut in plus ca sa fie gata si in interior).

Gnocchi se pot face si cu cartof fiert in aluat. Dupa cum va plac voua.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta

Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....

Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfecta
Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga

Mancare de urzici cu mamaliga
Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci

Sarmale de post cu ciuperci
Cele mai apreciate rețete
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
2
Carte de bucate

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa

Chec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...

Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasa
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
3
Carte de bucate

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate

Prajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...

Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicate
Amandine III
4
Dulciuri

Amandine III

Amandine III
Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
5
Dulciuri

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie

Prajitura cu Cocos si Crema de Vanilie
Parteneri
Desert salam de biscuiti cu arahide si nuci
Bucataras.RO

Desert salam de biscuiti cu arahide si nuci

Va prezint un desert clasic si anume, salam de biscuiti .Exista multe retete a acestui salam,insa eu o fac dupa metoda...

Desert salam de biscuiti cu arahide si nuci
Chec cu portocale
Culinar.RO

Chec cu portocale

Un chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...

Chec cu portocale
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Gustos.RO

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos

Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...

Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos