Gnocchi Romani (gnocchi Alla Romana)

Postat pe: 21-11-2010
(6)

Ingrediente

pentru 5-6 portii:
1 litru lapte
250 gr gris
100 gr unt
50 gr parmezan ras
30-40 gr cascaval ras sau alt tip de branza ca gruviera
ementaler etc
sare

Mod de preparare

Se pune laptele cu putina sare si 50 gr unt, pe foc sa fiarba. Inainte sa inceapa fierberea, focul il facem mic si incorporam, putin cate putin dar incontinu, tot grisul, amestecand mereu cu un tel. Cand compozitia s-a intarit (aproape imediat), incepem sa amestecam cu o lingura de lemn, timp de 20-25 minute...la foc mic, asa incat sa nu se lipeasca de cratita si sa ia gust de afumat.

Dam deoparte cratita si adugam 2 linguri de parmezan ras, amestecam bine. Pe o tava (uda), intindem grisul fiert si cald, cu ajutorul unui cutit mai lat. Acesta il udam des, cand facem aceasta operatie, asa nivelam mai bine grisul. Grisul il intindem pe toata suprafata tavii, de grosime intre 1/2 si 1 cm.

Lasam sa se raceasca iar apoi taiem discuri cu un pahar (diametru maxim 5-6 cm), pe toata suprafata, formand gnocchi. Luam o tava, ungem putin cu unt si punem toate marginile ramase, de la taierea discurilor. Topim restul de 50 gr. unt, punem o parte deasupra marginilor de gris, presaram parmezan, cat dorim.

Deasupra asezam discurile, turnam restul de unt topit si presaram cu parmezan si cascaval. Pentru cantitatea cascaval sau alta branza folosita, decide-ti voi cat sa pune-ti, in functie de gustul vostru.

Se pune in cuptor, la foc potrivit, circa 1/2 ora, sau pana cand face deasupra o crusta aurie. Se lasa putin sa se raceasca, apoi se servesc.

Se pot face din timp, iar cand dorim sa-i mancam ... doar incalzim.

Se servesc, in tava in care am preparat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gnocchi Romani (gnocchi Alla Romana)" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

stefy
•  31.03.2009 22:27:53

Nico am auzit ca daca-i pui la umplutura gata facuta si 3 galbenusuri e si mai buna....am sa-ncerc data viitoare....un pranz complet acesti gnocchi----

nicoleta64
•  01.04.2009 10:31:03

Stefy, pune ...rau nu iese iti dai seama!
Adevarat, sunt consistenti acesti gnocchi...
Eu de exemplu ,nu am pus nucusoara ..nu-mi prea place . Folosesc f.putin doar la passatelli romagnoli.

thea
•  28.03.2009 07:05:52

felicitari Nico....atat de bine arata ....

nicoleta64
•  28.03.2009 00:03:04

Stefy, cred ca o sa-ti placa .Chiar saptamana trecuta , am facut si o varianta cu sos bechamel cu ciuperci.
Dar reteta clasica doar cu unt si parmezam o fac mai des ...ne place mai mult.

adina_83
•  27.03.2009 17:04:00

Interesanta reteta.Cu siguranta am sa o incerc.

stefy
•  26.03.2009 16:06:06

am deschis pc-ul special pentru aceasta reteta...sigur stiam ca-i in cartea ta de bucate.
Acusica ma duc s-o fac ca cica-i buna rau ;mi-au spus italiencele...e exact reteta cum am auzit-o doar ca nu stiam exact ingredientele...pupici

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gnocchi Romani (gnocchi Alla Romana)