Gnocchi din Vinete cu Sos de Rosii

Postat pe: 08-08-2013
(0)

Ingrediente

1 vinata mica
faina alba cit este nevoie
sare
piper
Pentru sos:
2 rosii foarte mature (curatate de pielita si seminte) si tocate marunt
1 pahar cu pulpa de rosii aromata cu ceapa si usturoi
Parmezan ras optional sau un cascaval afumat sau picant
mozzarella cuburi
daca nu aveti acest fel de bulion folositi pulpa de rosii la care adaugati 1/2 de lingurita de ceapa rasa si cind a fiert si este gata sosul adaugati citeva frunze de busuioc

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

20min
Vinata curatata de coaja si apoi taiata in cuburi cit unghia o punem intr-o cratita cu putina apa, un praf de sare si acoperim cu capacul sa fiarba inabusit. In 5 minute cca amestecind din cind in cind si-a schimbat culoarea si este moale ca poate fi strivita usor cu furculita. Acum stingem flacara si scurgem vinata de apa in care s-a copt.

Puteti foarte bine sa folositi miez de vinata coapta (pe jar, in cuptor, pe aragaz) si scursa bine de zeama.

In timp ce vinata fierbe/ se inabusa, separat intr-o cratita amestecam pulpa de rosie proaspata taiata cuburi foarte mici cu pulpa de rosie cu ceapa si busuioc si lasam sa fiarba totul pe foc mediu acoperit, sosul trebuie sa scada.

Cind vinata e scursa bine (o ajutam noi strivind cu lingura pulpa de vinata in strecuratoare) o rasturnam intr-un acstron si o strivim bine cu o furculita. Adugam sare si faina cit este nevoie ca sa obtinem un aluat caruia sa ii dam cu usurinta forma de sul dar fara sa fie nici prea moale dar nici prea tare.

Formam un sul si taiem bucati din el, fiecarei bucati ii dam forma de sfera si apoi o strivim usor cu virful degetului ca sa se formeze o mica groapa, cu forma asta sosul se aseza mai bine.

Aruncam aceste galusti intr-o cratita cu apa care clocoteste, adaugam un praf de sare si cu o lingura amestecam usor pe fundul vasului ca nu cumva sa se lipeasca gnocchi. Ei vor pluti putin si in citeva minute se vor ridica la suprafata. In acest moment sunt gata. Daca insa nu va plac al dente puteti sa-i mai lasati sa fiarba cu focul dat la minim. In niciun caz nu trebuie sa va inchipuiti ca vor avea aceeasi consistenta cu cei din cartof care sunt foarte pufosi, ci vor fi asemanatoare cu galustele de faina care se pun in papricas.

Cind sunt gata gnocchi e gata si sosul (sau chiar mai repede). Recuperati cu paleta gaurita gnocchi fierti si ii aruncati in cratita cu sosul de rosii. Amestecati bine si serviti.

Cine vrea poate sa presare parmezan ras sau alta brinza dintre cele enumerate mai sus.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gnocchi din Vinete cu Sos de Rosii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gnocchi din Vinete cu Sos de Rosii