Vinata curatata de coaja si apoi taiata in cuburi cit unghia o punem intr-o cratita cu putina apa, un praf de sare si acoperim cu capacul sa fiarba inabusit. In 5 minute cca amestecind din cind in cind si-a schimbat culoarea si este moale ca poate fi strivita usor cu furculita. Acum stingem flacara si scurgem vinata de apa in care s-a copt.
Puteti foarte bine sa folositi miez de vinata coapta (pe jar, in cuptor, pe aragaz) si scursa bine de zeama.
In timp ce vinata fierbe/ se inabusa, separat intr-o cratita amestecam pulpa de rosie proaspata taiata cuburi foarte mici cu pulpa de rosie cu ceapa si busuioc si lasam sa fiarba totul pe foc mediu acoperit, sosul trebuie sa scada.
Cind vinata e scursa bine (o ajutam noi strivind cu lingura pulpa de vinata in strecuratoare) o rasturnam intr-un acstron si o strivim bine cu o furculita. Adugam sare si faina cit este nevoie ca sa obtinem un aluat caruia sa ii dam cu usurinta forma de sul dar fara sa fie nici prea moale dar nici prea tare.
Formam un sul si taiem bucati din el, fiecarei bucati ii dam forma de sfera si apoi o strivim usor cu virful degetului ca sa se formeze o mica groapa, cu forma asta sosul se aseza mai bine.
Aruncam aceste galusti intr-o cratita cu apa care clocoteste, adaugam un praf de sare si cu o lingura amestecam usor pe fundul vasului ca nu cumva sa se lipeasca gnocchi. Ei vor pluti putin si in citeva minute se vor ridica la suprafata. In acest moment sunt gata. Daca insa nu va plac al dente puteti sa-i mai lasati sa fiarba cu focul dat la minim. In niciun caz nu trebuie sa va inchipuiti ca vor avea aceeasi consistenta cu cei din cartof care sunt foarte pufosi, ci vor fi asemanatoare cu galustele de faina care se pun in papricas.
Cind sunt gata gnocchi e gata si sosul (sau chiar mai repede). Recuperati cu paleta gaurita gnocchi fierti si ii aruncati in cratita cu sosul de rosii. Amestecati bine si serviti.
Cine vrea poate sa presare parmezan ras sau alta brinza dintre cele enumerate mai sus.
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateCozonacul pufos cu aluat oparit se pastreaza moale si pufos si in zilele urmatoare. Aluatul de cozonac se lucreaza foarte...
Cozonac pufos cu aluat oparitIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii