Gnocchi din Vinete cu Sos de Rosii

Timp pregatire
20 minute
Complexitate
redusa
Gnocchi din Vinete cu Sos de Rosii

Ingrediente

  • 1 vinata mica
  • faina alba cit este nevoie
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • 2 rosii foarte mature (curatate de pielita si seminte) si tocate marunt
  • 1 pahar cu pulpa de rosii aromata cu ceapa si usturoi
  • Parmezan ras optional sau un cascaval afumat sau picant
  • mozzarella cuburi
  • daca nu aveti acest fel de bulion folositi pulpa de rosii la care adaugati 1/2 de lingurita de ceapa rasa si cind a fiert si este gata sosul adaugati citeva frunze de busuioc

Mod de preparare

Vinata curatata de coaja si apoi taiata in cuburi cit unghia o punem intr-o cratita cu putina apa, un praf de sare si acoperim cu capacul sa fiarba inabusit. In 5 minute cca amestecind din cind in cind si-a schimbat culoarea si este moale ca poate fi strivita usor cu furculita. Acum stingem flacara si scurgem vinata de apa in care s-a copt.

Puteti foarte bine sa folositi miez de vinata coapta (pe jar, in cuptor, pe aragaz) si scursa bine de zeama.

In timp ce vinata fierbe/ se inabusa, separat intr-o cratita amestecam pulpa de rosie proaspata taiata cuburi foarte mici cu pulpa de rosie cu ceapa si busuioc si lasam sa fiarba totul pe foc mediu acoperit, sosul trebuie sa scada.

Cind vinata e scursa bine (o ajutam noi strivind cu lingura pulpa de vinata in strecuratoare) o rasturnam intr-un acstron si o strivim bine cu o furculita. Adugam sare si faina cit este nevoie ca sa obtinem un aluat caruia sa ii dam cu usurinta forma de sul dar fara sa fie nici prea moale dar nici prea tare.

Formam un sul si taiem bucati din el, fiecarei bucati ii dam forma de sfera si apoi o strivim usor cu virful degetului ca sa se formeze o mica groapa, cu forma asta sosul se aseza mai bine.

Aruncam aceste galusti intr-o cratita cu apa care clocoteste, adaugam un praf de sare si cu o lingura amestecam usor pe fundul vasului ca nu cumva sa se lipeasca gnocchi. Ei vor pluti putin si in citeva minute se vor ridica la suprafata. In acest moment sunt gata. Daca insa nu va plac al dente puteti sa-i mai lasati sa fiarba cu focul dat la minim. In niciun caz nu trebuie sa va inchipuiti ca vor avea aceeasi consistenta cu cei din cartof care sunt foarte pufosi, ci vor fi asemanatoare cu galustele de faina care se pun in papricas.

Cind sunt gata gnocchi e gata si sosul (sau chiar mai repede). Recuperati cu paleta gaurita gnocchi fierti si ii aruncati in cratita cu sosul de rosii. Amestecati bine si serviti.

Cine vrea poate sa presare parmezan ras sau alta brinza dintre cele enumerate mai sus.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase

Reteta simpla si delicioasa de batoane de mozzarella pane, crocante la exterior si cu branza topita la interior. Ingrediente,...

Batoane pane de mozzarella - crocante si delicioase
Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Cele mai apreciate rețete
Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
1
Conserve, muraturi

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa

Salata asortata de iarna este o muratura pe care o pregatesc in fiecare an, deoarece se insoteste foarte bine cu fripturi,...

Salata asortata de iarna - o muratura delicioasa
Sirop de patlagina
2
Remo
4
Dulciuri

Remo

Remo
Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci
5
Conserve, muraturi

Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci

Gogoșarii și conopida la oțet sunt apreciati pentru gustul lor bogat si acrisor, care poate fi savurat atat ca o gustare...

Gogosari si conopida la otet - insoteste minunat preparate calde si reci
Parteneri
Desert negresa cu cirese si cocos
Bucataras.RO

Desert negresa cu cirese si cocos

Desert negresa cu cirese si cocos
Placinta quatro formaggi
Culinar.RO

Placinta quatro formaggi

Am facut Pizza quatro formaggi dar aceasta placinta, are un gust senzational.

Placinta quatro formaggi
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia