Intr-o tigaie, caliti ceapa tocata marunt cu uleiul. Adaugati dovlecelul taiat rondele. Adaugati putina apa si stufati la foc mediu pana se inmoaie putin dovlecelul. Fierbieti gnocchi in apa cu sare si cum se ridica la suprafata (ei sunt gata), ii scoateti si ii puneti in tigaie cu dovleceii.
Adaugati oul batut cu sare si piper, branza rasa si smantana. Amestecati bine gnocchi in tigaie, serviti imediat calzi cu patrunjel tocat deasupra si branza rasa.. dupa plac.
Eu am facut cu gnocchi de cartofi gata facuti, luati din magazin. Pentru cine vrea sa-i faca in casa, mai jos am pus si reteta gnocchilor de cartofi, asa cum ii fac eu.
Gnocchi de cartofi
* 1 kg cartofi
* 250 gr. faina 00
* 1 ou
Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja. Cand sunt gata, se decojesc asa calzi si se strivesc cu aparatul. Se lasa sa se raceasca, se amesteca cu faina si oul. Framantati aluatul, pana cand devine omogen. Daca vi se pare prea moale aluatul, mai adaugati putina faina.
Presarati putina faina pe planseta, luati din coca o bucata si ii dati forma de cilindru ... nu prea gros, apoi taiati in bucatele de circa 2 cm. Fierbeti gnocchi in apa cu sare
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii