Intr-o tigaie, caliti ceapa tocata marunt cu uleiul. Adaugati dovlecelul taiat rondele. Adaugati putina apa si stufati la foc mediu pana se inmoaie putin dovlecelul. Fierbieti gnocchi in apa cu sare si cum se ridica la suprafata (ei sunt gata), ii scoateti si ii puneti in tigaie cu dovleceii.
Adaugati oul batut cu sare si piper, branza rasa si smantana. Amestecati bine gnocchi in tigaie, serviti imediat calzi cu patrunjel tocat deasupra si branza rasa.. dupa plac.
Eu am facut cu gnocchi de cartofi gata facuti, luati din magazin. Pentru cine vrea sa-i faca in casa, mai jos am pus si reteta gnocchilor de cartofi, asa cum ii fac eu.
Gnocchi de cartofi
* 1 kg cartofi
* 250 gr. faina 00
* 1 ou
Se spala cartofii si se pun la fiert cu tot cu coaja. Cand sunt gata, se decojesc asa calzi si se strivesc cu aparatul. Se lasa sa se raceasca, se amesteca cu faina si oul. Framantati aluatul, pana cand devine omogen. Daca vi se pare prea moale aluatul, mai adaugati putina faina.
Presarati putina faina pe planseta, luati din coca o bucata si ii dati forma de cilindru ... nu prea gros, apoi taiati in bucatele de circa 2 cm. Fierbeti gnocchi in apa cu sare
Covrigii cu mac si sare sunt o alegere populara pentru micul dejun, gustare sau chiar o rontaiala rapida in timpul zilei....
Covrigi cu mac si sare - rontaiala perfectaChec cu portocale si caise uscate, o reteta aromata si delicioasa, perfecta pentru desert sau gustari.Gustul proaspat de...
Chec cu portocale si caise uscate - o reteta aromata si delicioasaPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateUn chec foarte gustos care a disparut mult mai repede decat m-as fi asteptat. Este cu suc de portocale in compozitie si...
Chec cu portocaleIncearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustos
Comentarii