Gnocchi cu Dovleac si Sos de Gorgonzola

Postat pe: 07-12-2012
(0)

Ingrediente

Portie pentru 5 Pentru aluat:
2 cani dovleac puree
2 oua ecologice
260 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere) 3/4 lingurita sare de mare sau roz fina
un praf de nucsoara
un praf de piper
Pentru sos:
20 g unt
125 ml lapte integral
80 ml smantana
200 g gorgonzola
1/2 lingurita salvie sau 3 frunze verzi taiate marunte
un praf de nucsoara
piper proaspat macinat

Mod de preparare

Daca dovleacul puree este mai apatos puneti intr-o cratita si la foc mic lasati sa-si reduca apa amestecand o data la 2-3 minute. Lasati apoi sa se raceasca. Intr-un bol cu telul amestecati sarea, faina si nucsoara. Bateti ouale si inglobati in puree. Incorporati apoi in faina si cu o furculita formati un aluat.

Transferati pe o suprafata cu putina faina si framantati usor 2 minute pana formati intr-o bila. Impartiti aluatul in 8 apoi rulati fiecare in forma unei franghii de o lungime de 32-35 cm. Taiati bucati de aproximativ 3-4 cm. Pe o furculita rulati bucatile de gnocchi pentru a face mici canale. Aduceti o oala cu apa si putina sare la fierbere.

Intr-o tigaie sau cratita de inox la foc mic puneti untul, laptele, gorgonzola si smantana. Cand branza s-a topit adaugati nucsoara, piper dupa gust, salvia si amestecati bine apoi stingeti focul.

Fierbeti gnocchi in oala pana cand se ridica deasupra. Transferati-le apoi in sos. Cand le-ati terminat pe toate mai incalziti putin sosul si gnocchi 4-5 minute la foc mic. Portionati si garnisiti cu frunze de salvie.

*Ajustati cantitatea de faina in functie de umiditatea dovleacul.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Gnocchi cu Dovleac si Sos de Gorgonzola" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Gnocchi cu Dovleac si Sos de Gorgonzola