Daca dovleacul puree este mai apatos puneti intr-o cratita si la foc mic lasati sa-si reduca apa amestecand o data la 2-3 minute. Lasati apoi sa se raceasca. Intr-un bol cu telul amestecati sarea, faina si nucsoara. Bateti ouale si inglobati in puree. Incorporati apoi in faina si cu o furculita formati un aluat.
Transferati pe o suprafata cu putina faina si framantati usor 2 minute pana formati intr-o bila. Impartiti aluatul in 8 apoi rulati fiecare in forma unei franghii de o lungime de 32-35 cm. Taiati bucati de aproximativ 3-4 cm. Pe o furculita rulati bucatile de gnocchi pentru a face mici canale. Aduceti o oala cu apa si putina sare la fierbere.
Intr-o tigaie sau cratita de inox la foc mic puneti untul, laptele, gorgonzola si smantana. Cand branza s-a topit adaugati nucsoara, piper dupa gust, salvia si amestecati bine apoi stingeti focul.
Fierbeti gnocchi in oala pana cand se ridica deasupra. Transferati-le apoi in sos. Cand le-ati terminat pe toate mai incalziti putin sosul si gnocchi 4-5 minute la foc mic. Portionati si garnisiti cu frunze de salvie.
*Ajustati cantitatea de faina in functie de umiditatea dovleacul.
Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatReteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branzaUn dulce simplu și super apreciat în familia noastră!
Plăcintă cu brânză dulce și stafideMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniDescopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Comentarii