Gnocchi cu Dovleac si Sos de Gorgonzola

Complexitate
redusa
Gnocchi cu Dovleac si Sos de Gorgonzola

Ingrediente

  • Portie pentru 5 Pentru aluat:
  • 2 cani dovleac puree
  • 2 oua ecologice
  • 260 g faina de grau alba (fara aditivi de crestere) 3/4 lingurita sare de mare sau roz fina
  • un praf de nucsoara
  • un praf de piper
  • Pentru sos:
  • 20 g unt
  • 125 ml lapte integral
  • 80 ml smantana
  • 200 g gorgonzola
  • 1/2 lingurita salvie sau 3 frunze verzi taiate marunte
  • un praf de nucsoara
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Daca dovleacul puree este mai apatos puneti intr-o cratita si la foc mic lasati sa-si reduca apa amestecand o data la 2-3 minute. Lasati apoi sa se raceasca. Intr-un bol cu telul amestecati sarea, faina si nucsoara. Bateti ouale si inglobati in puree. Incorporati apoi in faina si cu o furculita formati un aluat.

Transferati pe o suprafata cu putina faina si framantati usor 2 minute pana formati intr-o bila. Impartiti aluatul in 8 apoi rulati fiecare in forma unei franghii de o lungime de 32-35 cm. Taiati bucati de aproximativ 3-4 cm. Pe o furculita rulati bucatile de gnocchi pentru a face mici canale. Aduceti o oala cu apa si putina sare la fierbere.

Intr-o tigaie sau cratita de inox la foc mic puneti untul, laptele, gorgonzola si smantana. Cand branza s-a topit adaugati nucsoara, piper dupa gust, salvia si amestecati bine apoi stingeti focul.

Fierbeti gnocchi in oala pana cand se ridica deasupra. Transferati-le apoi in sos. Cand le-ati terminat pe toate mai incalziti putin sosul si gnocchi 4-5 minute la foc mic. Portionati si garnisiti cu frunze de salvie.

*Ajustati cantitatea de faina in functie de umiditatea dovleacul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere

Tort cu crema de iaurt moca si pere
Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata

Mancarica de legume gratinata
Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc

Luscos Ardelenesc