Foi de Brick

Postat pe: 27-09-2010
(4)

Ingrediente

Pentru 25-30 buc :
250 g faina alba
2 linguri gris fin, obligatoriu
1 varf de sare
600 ml apa calduta

Mod de preparare

Intr-un bol amestecati faina cernuta, sarea si grisul. Obligatoriu aveti nevoie de un gris fin (daca nu-l aveti la indemana, va recomand sa-l macinati cu rasnita electrica de cafea).

Adaugati pe rand, cate putina apa calduta, amestecand energic de fiecare data ca sa nu se formeze cocoloase. Trebuie sa obtineti un aluat omogen, fin, curgator, ca cel de clatite. Eventual, mai adaugati apa, dar numai calduta.

Puneti pe foc, sa se incalzeasca, o tigaie antiaderenta, pe care o veti sterge, doar prima data, cu un servetel inmuiat in foarte putin ulei (NU TREBUIE sa fie ulei in tigaie).

Folosindu-va de o pensula pe care o inmuiati in coca, pensulati fundul tigai cu un strat foarte subtire de aluat. NU treceti de doua ori prin acelasi loc ca veti lua aluatul care incepe sa se inchege pe pensula si NU va straduiti sa acoperiti complet fundul tigaii de prima data. Acest lucru il veti face pe parcurs.

Pe masura ce se coace - veti recunoaste acest lucru, pentru ca aluatul din tigaie din alb, va deveni transparent - pensulati in locurile neacoperite si peste coca transparenta, dar inca subtire, pana veti obtine grosimea dorita. Seamana cu o clatita, mult mai fina, subtire si transparenta (se vede prin ea), elastica.

Pe masura ce le coaceti, puneti-le intre prosoape pentru ca se intaresc foarte repede.

Le puteti pastra circa 2 zile in frigider, invelite in punga de naylon sau pana la 1 an in congelator.
"feuille de brick"
Se folosesc in bucataria algeriana, tunisiana, araba, in general si nu numai. A fost adoptata si de catre europeni, mai ales de francezi. Se aseamana cu foile de placinta, dar sunt poate putin mai grosute.

Nu sunt asa fragile ca foile de placinta, sunt elastice, nu se rup usor, iar dupa coacere au consistenta unui aluat, usor crocant.
Se preteaza la o serie de preparate, atat dulci, cat si sarate.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Foi de Brick" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lucia_bp
•  18.11.2010 18:24:38

Multumesc, Cameliastefania.
Le pregatesc destul de des. Pare la lecturarea retetei ca ar fi complicat, dar se fac foarte usor.
Cat despre intrebuintari- o multitudine.

cameliastefania
•  17.11.2010 20:33:08

Chiar aveam nevoie de "altceva". Excelent!

lucia_bp
•  08.08.2010 15:07:12

Poate iti este de ajutor: http://www.reteteculinare.ro/carte_de_bucate/mancaruri_cu_carne/placinta_cu_carne_si_foi_de_brick_-4396/

iuliajewel
•  08.08.2010 11:51:12

Foarte, foarte, foarte interesant!!!
Cine stie de cand exista ele, eu abia azi le-am vazut dar ma si duce gandul la diverse si multe "intrebuintari" ce le-asi putea da...

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Foi de Brick