Foi de Brick

Complexitate
redusa
Foi de Brick

Ingrediente

  • Pentru 25-30 buc :
  • -250 g faina alba
  • -2 linguri gris fin, obligatoriu
  • -1 varf de sare
  • -600 ml apa calduta

Mod de preparare

Intr-un bol amestecati faina cernuta, sarea si grisul. Obligatoriu aveti nevoie de un gris fin (daca nu-l aveti la indemana, va recomand sa-l macinati cu rasnita electrica de cafea).

Adaugati pe rand, cate putina apa calduta, amestecand energic de fiecare data ca sa nu se formeze cocoloase. Trebuie sa obtineti un aluat omogen, fin, curgator, ca cel de clatite. Eventual, mai adaugati apa, dar numai calduta.

Puneti pe foc, sa se incalzeasca, o tigaie antiaderenta, pe care o veti sterge, doar prima data, cu un servetel inmuiat in foarte putin ulei (NU TREBUIE sa fie ulei in tigaie).

Folosindu-va de o pensula pe care o inmuiati in coca, pensulati fundul tigai cu un strat foarte subtire de aluat. NU treceti de doua ori prin acelasi loc ca veti lua aluatul care incepe sa se inchege pe pensula si NU va straduiti sa acoperiti complet fundul tigaii de prima data. Acest lucru il veti face pe parcurs.

Pe masura ce se coace - veti recunoaste acest lucru, pentru ca aluatul din tigaie din alb, va deveni transparent - pensulati in locurile neacoperite si peste coca transparenta, dar inca subtire, pana veti obtine grosimea dorita. Seamana cu o clatita, mult mai fina, subtire si transparenta (se vede prin ea), elastica.

Pe masura ce le coaceti, puneti-le intre prosoape pentru ca se intaresc foarte repede.

Le puteti pastra circa 2 zile in frigider, invelite in punga de naylon sau pana la 1 an in congelator.
"feuille de brick"
Se folosesc in bucataria algeriana, tunisiana, araba, in general si nu numai. A fost adoptata si de catre europeni, mai ales de francezi. Se aseamana cu foile de placinta, dar sunt poate putin mai grosute.

Nu sunt asa fragile ca foile de placinta, sunt elastice, nu se rup usor, iar dupa coacere au consistenta unui aluat, usor crocant.
Se preteaza la o serie de preparate, atat dulci, cat si sarate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Tosca
1
Dulciuri

Prajitura Tosca

Prajitura Tosca
Prajitura cu foi si gem de prune
2
Dulciuri

Prajitura cu foi si gem de prune

Prajitura cu foi si gem de prune
Prajitura cu Afine
3
Dulciuri

Prajitura cu Afine

Prajitura cu Afine
Piept de pui cu sos gorgonzola
4
Mancaruri cu carne

Piept de pui cu sos gorgonzola

Piept de pui cu sos gorgonzola
Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
5
Dulciuri

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba

Tort cu visine, capsuni, zmeura si ciocolata alba
Parteneri
Tort Craciun
Bucataras.RO

Tort Craciun

Tort Craciun
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!