Fettuccine cu Sos Alfredo

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g fettuccine (sunt paste mai late ca tagliatellele)
  • 100 g unt proaspat
  • 100 ml smantana de gatit (nu acra ca in ro)
  • 100 g Parmezan ras
  • nucsoara
  • sare si piper cit e nevoie

Mod de preparare

In timp ce apa fierbe, intr-o tigaie incapatoare se topeste untul in smintina. Se coace la foc mic, nu trebuie sa fiarba, se amesteca din cind in cind si se adauga un praf de nucsoara.

Se scurg fettucinele (fierte " al dente") si se rastoarna in tigaie, se amesteca bine, se adauga parmezanul, se topeste bine si se adauga piper
Sosul asta, faimos in sua, a fost creat in restaurantul Alfredo din via Della Scrofa, Roma si e cunoscut ca Linguine cu unt triplu (linguinele sint ca spaghetele dar strivite.. mai ca o panglicutza.. ). e simpla si se bazeaza pe ingrediente proaspete si de ff buna calitate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Zacusca de fasole alba boabe
4
Conserve, muraturi

Zacusca de fasole alba boabe

Zacusca de fasole alba boabe
Negresa (III)
5
Dulciuri

Negresa (III)

Negresa (III)
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie