Fettuccine cu Sos Alfredo

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g fettuccine (sunt paste mai late ca tagliatellele)
  • 100 g unt proaspat
  • 100 ml smantana de gatit (nu acra ca in ro)
  • 100 g Parmezan ras
  • nucsoara
  • sare si piper cit e nevoie

Mod de preparare

In timp ce apa fierbe, intr-o tigaie incapatoare se topeste untul in smintina. Se coace la foc mic, nu trebuie sa fiarba, se amesteca din cind in cind si se adauga un praf de nucsoara.

Se scurg fettucinele (fierte " al dente") si se rastoarna in tigaie, se amesteca bine, se adauga parmezanul, se topeste bine si se adauga piper
Sosul asta, faimos in sua, a fost creat in restaurantul Alfredo din via Della Scrofa, Roma si e cunoscut ca Linguine cu unt triplu (linguinele sint ca spaghetele dar strivite.. mai ca o panglicutza.. ). e simpla si se bazeaza pe ingrediente proaspete si de ff buna calitate

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)