Ingrediente
● 1 kg mere |
● zeama de lamaie |
● 300 g farfalle / alte paste, dupa preferinta |
● 1/2 lingurita sare |
● 12 linguri zahar |
● 100 g unt |
● 2 lingurite cacao |
● 2 linguri susan |
● 6 oua |
● 2 lingurite scortisoara |
● 150 g nuca maruntita |
Mod de preparare
Curatati merele de coaja si casuta samburilor, apoi taiati-le in sferturi sau felii.
Stropiti-le cu zeama de lamaie si dati deoparte.
Puneti pastele fainoase la fiert in apa sarata ce clocoteste, respectand timpul prevazut pe ambalaj.
Scurgeti si amestecati imediat pastele fierbinti cu 30 g zahar, 50 g unt, cacao si susan. Omogenizati bine si lasati la racit.
Intre timp, bateti albusurile spuma tare impreuna cu zaharul ramas.
Adaugati la pastele racite galbenusurile si ¾ din spuma de albusuri. Dati deoparte.
Separat, caramelizati 8 linguri de zahar, apoi tapetati cu zaharul caramelizat baza si jumatate din inaltimea peretilor unui vas termorezistent.
Puneti in vas restul de unt taiat felioare, apoi tapetati cu sferturile de mere, inclusiv peretii laterali.
Presarati cu scortisoara si dati la cuptorul incins pentru cca 10 min, la 190 grade sau pana ce merele sunt moi (dar nu sfaramate), caramelizate si usor translucide.
Amestecati spuma de albusuri ramasa cu nuca macinata.
Scoateti vasul din cuptor, turnati imediat amestecul cu paste, nivelati, apoi acoperiti cu un strat de albus cu nuca.
Dati din nou la cuptor pentru aproximativ 20 min, la 180 grade sau pana ce albusurile sunt intarite si formeaza deasupra o pojghita aurita.
Serviti simplu, portionand direct din vasul termorezistent, fie cat pastele sunt calde, fie dupa ce s-au racit.
o alta optiune: lasati la racit, rasturnati pe un platou, decorati cu nuca (taiata grosier sau macinata), susan, apoi portionati in farfurii.
Indiferent de varianta aleasa, calde sau reci, aceste paste sunt delicioase. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Farfalle cu Nuca, Cacao si Mere" nu uita sa ii faci un review.
Stropiti-le cu zeama de lamaie si dati deoparte.
Puneti pastele fainoase la fiert in apa sarata ce clocoteste, respectand timpul prevazut pe ambalaj.
Scurgeti si amestecati imediat pastele fierbinti cu 30 g zahar, 50 g unt, cacao si susan. Omogenizati bine si lasati la racit.
Intre timp, bateti albusurile spuma tare impreuna cu zaharul ramas.
Adaugati la pastele racite galbenusurile si ¾ din spuma de albusuri. Dati deoparte.
Separat, caramelizati 8 linguri de zahar, apoi tapetati cu zaharul caramelizat baza si jumatate din inaltimea peretilor unui vas termorezistent.
Puneti in vas restul de unt taiat felioare, apoi tapetati cu sferturile de mere, inclusiv peretii laterali.
Presarati cu scortisoara si dati la cuptorul incins pentru cca 10 min, la 190 grade sau pana ce merele sunt moi (dar nu sfaramate), caramelizate si usor translucide.
Amestecati spuma de albusuri ramasa cu nuca macinata.
Scoateti vasul din cuptor, turnati imediat amestecul cu paste, nivelati, apoi acoperiti cu un strat de albus cu nuca.
Dati din nou la cuptor pentru aproximativ 20 min, la 180 grade sau pana ce albusurile sunt intarite si formeaza deasupra o pojghita aurita.
Serviti simplu, portionand direct din vasul termorezistent, fie cat pastele sunt calde, fie dupa ce s-au racit.
o alta optiune: lasati la racit, rasturnati pe un platou, decorati cu nuca (taiata grosier sau macinata), susan, apoi portionati in farfurii.
Indiferent de varianta aleasa, calde sau reci, aceste paste sunt delicioase. Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Farfalle cu Nuca, Cacao si Mere" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Mancare de praz cu limba si masline
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Taci si-nghite
Placinte cu branza sarata
Tarta aperitiv cu rosii, feta si rucola
Mancare de conopida
Cele mai noi discutii de pe forum
-
slabit, slabit si iar slabit
Cure de slabire / Autor: ramonici
-
Scoici, surimi si peste in sos de vin
Usor de gatit / Autor: panacris
-
Rigatoni cu pui, ciuperci si legume – One Pot Pasta
Retete preferate / Autor: panacris
-
Bulgur cu ciuperci si porumb marinat
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Bulgur cu midii, caracatita si ceapa verde
Sanatate - diete si regimuri alimentare / Autor: panacris
-
Mancare de praz cu limba si masline
Usor de gatit / Autor: madi_marin