Cavatelli cu cicoare si conopida

Complexitate
redusa
Cavatelli cu cicoare si conopida

Ingrediente

  • faina
  • sare
  • pt sos:
  • frunze de cicoare
  • conopida
  • ulei
  • sare
  • usturoi
  • ardei iute

Mod de preparare

Se framinta cantitatea de faina, sarea cu apa calduta ( la temperatura camerei) ... apa cit e nevoie ca sa iasa un aluat elastic si matasos ...

Se imparte coca in bucati mai mici, si din fiecare bucata se fac suluri rulind cu ambele miini pe planseta .. suluri de jumatate de centimetru (5 mm ) grosime...

Apoi sulurile se taie cu cutitul in bucati de cca 2 cm ( sa cit 2 degete ale voastre ( aratator+mijlociu) .. eu am taiat si mai lungi si nu e bine..s a fe toate cam de aceeasi dimensiune ca sa fiarba in acelasi timp ...

Cu 2 degete ( aratator si mijlociu) se apasa pe fiecare mini -sul si in timp ce apasam tragem spre noi .. deci cele 2 miscari dau forma finala ....

Pt sos :

Am pus in apa cu sare frunze de cicoare taiate si buchetele mici de conopida .... dc nu aveti cicoare nu puneti ... .... in timp ce ele fierbeau eu am facut pastele .... apoi am scos cicoarea si conopida din apa cu paleta cu gaurele si le-am pus intr-o tigaie cu putin ulei, usturoi ( eu am pus praf) si ardei iute ( eu am pus boia ) .... si se continua coacerea in tigaie la foc mic ... In timpul asta se pun la fiert pastele in apa in care au fiert " buruienile "... de cind se ridica la suprafata incepeti sa socotiti cca 3 min cum va plac mai fierte sau mai al dente ...deci le incercati .. sa vedeti dc sunt fierte sau nu .... Se scot cind sunt gata cu paleta cu gaurele sau se scurg in sita ... si se "trintesc" in tigaie peste "buruienutze" cu 1 lingura din apa in care au fiert... se mai amesteca pe foc 1 minut .. si se servesc ...

Sosul puteti sa il faceti cum vreti : cu rosii , cu masline, cu broccoli .. etc

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
4
Carte de bucate

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla

O prajitura taraneasca si simpla, perfecta de vara, cu caise coapte si aluat fraged.

Galette rustica cu caise - prajitura taraneasca si simpla
Vinete cu Ton si Mozzarella
5
Mancaruri cu peste

Vinete cu Ton si Mozzarella

Vinete cu Ton si Mozzarella
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie