Carbonara cu dovlecei

Postat pe: 27-09-2010
(6)

Ingrediente

branza rasa
3-4 dovlecei italieni(cei micuti si subtiri)
200 gr pancetta
50 ml smantana
2 galbenusuri
ulei de masline
piper
basilico
200 gr paste penne

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Prajim pancetta in ulei foarte bine pana capata o culoare aurie si devine crocanta.
Adaugam dovlecei care ii spalam ii taiem de-a lungul in patru si dupa fiecare parte o taiem in forma de paste penne.
Lasam sa se faca bine dovlecei,iar separat amestecam galbenusurile cu branza si smantana.
Cand e gata pancetta cu dovlecei mai punem piper,busuioc; dam tigaia deoparte si lasam cateva secunde sa nu fie prea fierbinte cand adaugam compozitia din galb ,branza si smantana.
Dupa ce am amestecat bine punem si un pic de zeama de la paste sa iasa pastele cu o consistenta cremoasa.
Servim cu branza rasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Carbonara cu dovlecei" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

stefy
•  21.05.2012 22:26:40

Qella e buna intr-adevar....incearca si n-ai sa regreti.

qella
•  16.05.2012 18:23:09

@sarabella "penna con zucchine" e corect..pene inseamna ceva total diferit...invata inainte de a comenta aiurea..
Foarte buna reteta!

stefy
•  04.05.2010 18:34:25

ioana_lis si sarabella reteta o am de la noi din emisiunile lui james pe Tvr ...nu-mi amintesc acum prenumele si exact asa era titrata in romaneste cum zici tu murdariti la bot"de italiana...insa unul invechit tot cu mentalitatea asta ramane de aia nu dam noi inainte..
Si rautaciunea asta a voastra ar trebui sa v-o tineti pentru parlamentari nu pe nimicuri.....

ela08
•  13.04.2010 14:23:02

daca intr-un bors sau o ciorba adaugi o leguma sau altceva in plus fata de reteta, nu inseamna ca nu se mai cheama bors sau ciorba. asa e si cu pastele astea. se numesc carbonara dupa felul in care se gatesc si fiecare ii adauga ce crede de cuviinta. cine vrea reteta originala nu are decat sa isi cumpere carte de bucate sau sa caute pe net un site oficial ceva. nu inteleg de ce sunt necesare atatea comentarii rautacioase, doar pt faptul ca voi stiti reteta altfel. nu putem schimba denumirea unei mancari doar pt ca adaugam o leguma sau condiment in plus.

ioana_lis
•  04.07.2009 17:57:27

N-ar fi rau sa se pastreze titulatura originala dar sa fie specificata si traducerea..ceva de genul pene cu dovlecei...nu de alta da` sa nu zica altii ca v-ati "murdarit" de italiana pe la bot.....

sarabella
•  24.06.2009 08:04:37

Ar trebui sai schimbi titlu,ce zici de "Pene con le zucchine"carbonara,e foarte departe.........

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Carbonara cu dovlecei