Carbonara Ca la Mama Lor in Italia

Postat pe: 29-01-2009
(10)

Ingrediente

1pachet spaghetti
200ml smantana
200gr kaiser sau afumatura
200 gr parmezan sau cascaval
1capatzana de usturoi medie
ulei

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

30min
Se fierbe apa cu o lingura de sare si una de ulei pana da in clocot dupa care se adauga pastele si se fierb la foc mic.
Intr-o tigaie incapatoare se caleste usturoiul taiat feliutze peste care se adauga Kaiserul taiat bucatzele. Dupa ce s-au calit bine se adauga smantana si se amesteca pana cand incep sa apara primele bule.

In acel moment (si este foarte important sa respectam momentul altfel se taie sosul) se aduga parmezanul sau cascavalul ras si spaghetele clatite in apa rece. Deci totul se afla acum in tigaie si amestecatzi pentru omogenizarea sosului.

Se lasa la foc mic timp de 5-7 min. dupa care se scoate cu o furcultza o pasta si se probeaza strivind cu degetele consistenta dar si cat de fierbintzi sunt. Daca te frige e bine. In acel moment se sparge oul direct in tigaie peste amestec, se stinge focul si se amesteca pentru omogenizare. Garantat vor deveni spaghetele voastre preferate daca urmatzi intocmai pasii acestia.

Se servesc calde si cu parmezan ras deasupra. Pentru reclamatzii:care_sistems sau sugestii! ! !

Pofta buna! ! !
Se servesc la masa:)))! ! !
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Carbonara Ca la Mama Lor in Italia" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

anaid
•  11.12.2009 19:45:34

FIECARE GATESTE SI MANANCA CE GATESTE ASA CA NU M-AI FIITI RAUTACIOSI.

ligi36
•  24.11.2009 11:06:22

e adevarat ca e gresita.nu zic ca nu e buna si asa dar nu are nimic din adevarata carbonara.eu locuiesc in italia,asta e o reteta din zona romei dar e cunoscuta in toata italia.oricum,usturoiul nu are nici o treaba,se face in mod normal doar cu panceta(kaiser,nu f slab dar nici exagerat de gras),oua,piper si branza de oi(pecorino).se caleste kaiserul cu ulei(preferabil de masline).spaghetele sau bucatini se fierb in apa sarata dar nu se clatesc in apa rece cum spune cineva mai sus.cand e fiarta pasta se caleste putin cu kaiserul prajit(doar cat sa se unga pastele cu uleiul din tigaie)apoi se adauga ouale batute cu mult piper(carbonara fara mult piper nu e carbonara,dar nu exagerati)si cu branza de oi.smantana e optional,in reteta originala nu este,dar eu ca sa fiu sincera pun 1-2 linguri,nu mult.chestia importanta e ca dupa ce se adauga ouale,nu se mai tine mult pe foc,pentru ca devine omleta cu paste,nu carbonara.sosul trebuie sa ramana ca o smantana grosuta,nu tare si nici f lichid.nu va ganditi ca mancati oua crude ca nu se simte nimic,dealtfel maioneza nu e cu ou crud? ;) eu sper ca o sa va placa,sotul meu e italian si zice ca o fac perfect,banuiesc ca stie ce zice.incercati si imi spuneti rezultatul.pofta buna

cristyd
•  03.07.2009 21:16:11

Mai nu stiu daca e sau nu carbonara dar e foarte buna. Si eu fac mereu reteta asta cu piep de pui, nu kaiser, sau fara carne deloc. Singura lucru e ca scot usturoiul dupa ce-l prajesc.

Nu-mi plac raspunsurile voastre, de ce sunteti asa de rautaciosi? Chiar daca nu e carbonara mie imi place mult.

nitu
•  20.05.2009 11:41:56

e inventata de tine?sau ti-a dato careva?probabil nu a mai mincat niciodata adevarata carbonara...e gresita total

nic
•  19.05.2009 19:07:08

deci: carbonara se pregateste in felul urmator,
in timp ce se fierb pastele de preferat spaghetti sau penne sint recomandate pentru carbonarta, se pregateste salsa propriuzisa: smantana lichida, pentru frisca de obicei dar neindulcita, 2-3 galbenusuri de oua, si parmezan ras. se bat cu telul bine toate, se adauga piper si optional un pìc de sofran, pentru a da culoarea specifica galben., apoi intr-o tigaie inalta se caleste un pic panceta cu putin unt sau margarina si optional un catel de usturoi bine zobit sau se pune intreg si apoi se arunca dupa ce s-a calit panceta.
cand pastele au atins punctul de fierbere - al denti- sa nu rontaie in dinti si sa nu fie nici prea fiarta, se amesteca totul in tigaia inalta pana se ingroasa sosul.la foc mic. si gata pofta buna

nic
•  19.05.2009 18:55:30

daca mama lor din italia ar vedea ce retete dati voi s-ar prapadi de ris...gatitul pastelor e o arta si are multe secrete.
carbonara se gateste total, dar total diferit de aceste zis retete

sarabella
•  18.05.2009 10:35:41

Imi pare rau sa-ti spun dar reteta e gresita,la ingredienti ai pus usturoi(1capatana)nu sepune usturoi,smintina nu se pune in prajeala care o fac.... e gresita total

qinto2002
•  11.05.2009 00:55:54

foarte aproape
dar iti sugerez sa parfumezi uleiul cu usturoi si apoi sa il scoti afara inainte de a praji kaiser-ul
stii.....usturoiul daca este rascopt devine amarui
tu vrei doar aroma lui......

puyca_puy
•  16.02.2009 13:51:44

SUPER RETETA!!! VOI FACE SI EU DE INDATA!!!:))

care_sistems
•  09.01.2009 01:31:47

Am sa comentez tot eu fiindca le-am gustat.Sunt excelente.....si inca ceva in reteta apare termenul:Condidtenta care inseamna consistenta asta e m-am grabit!:)))

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Carbonara Ca la Mama Lor in Italia