Carbonara Ca la Mama Lor in Italia

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1pachet spaghetti
  • 200ml smantana
  • 200gr kaiser sau afumatura
  • 200 gr parmezan sau cascaval
  • 1capatzana de usturoi medie
  • ulei

Mod de preparare

Se fierbe apa cu o lingura de sare si una de ulei pana da in clocot dupa care se adauga pastele si se fierb la foc mic.
Intr-o tigaie incapatoare se caleste usturoiul taiat feliutze peste care se adauga Kaiserul taiat bucatzele. Dupa ce s-au calit bine se adauga smantana si se amesteca pana cand incep sa apara primele bule.

In acel moment (si este foarte important sa respectam momentul altfel se taie sosul) se aduga parmezanul sau cascavalul ras si spaghetele clatite in apa rece. Deci totul se afla acum in tigaie si amestecatzi pentru omogenizarea sosului.

Se lasa la foc mic timp de 5-7 min. dupa care se scoate cu o furcultza o pasta si se probeaza strivind cu degetele consistenta dar si cat de fierbintzi sunt. Daca te frige e bine. In acel moment se sparge oul direct in tigaie peste amestec, se stinge focul si se amesteca pentru omogenizare. Garantat vor deveni spaghetele voastre preferate daca urmatzi intocmai pasii acestia.

Se servesc calde si cu parmezan ras deasupra. Pentru reclamatzii:care_sistems sau sugestii! ! !

Pofta buna! ! !
Se servesc la masa:)))! ! !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)