Cannelloni cu Spanac si Ricotta

Postat pe: 19-11-2010
(0)

Ingrediente

12 buc cannelloni
1 cutie cu ricotta (200 g)
150 g cascaval ras
500 g spanac
1 cutie rosii in bulion
1 lingurita zahar
1 ceapa
3-4 catei de usturoi
1 crenguta de busuioc sau 1/4 lingurita busuioc uscat
1 crenguta cimbru sau 1/4 lingurita cimbru uscat
sare
piper
nucsoara, dupa gust
ulei de masline

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

40min
Fierbeti spanacul bine spalat in apa clocotita cu sare pana se inmoaie. Clatiti-l imediat cu apa rece, puneti-l la scurs si treceti-l prin sita sau maruntiti-l foarte bine.

Pasati rosiile in bulion in blender si subtiati cel putin cu aceeasi cantitate de apa. Dati in clocot impreuna cu 1 lingura de ulei de masline, busuioc, cimbru, zahar si puneti deoparte.

Separat, caliti ceapa si usturoiul tocate marunt, in putin ulei incins, pana se auresc. Adaugati spanacul si caliti in continuare inca cateva minute, amestecand continuu.

Lasati la racit.

Inglobati ricotta, 1/2 din cascavalul ras si condimentati cu sare, piper, nucsoara, dupa gust. Umpleti pastele cu amestecul obtinut si asezati-le intr-un vas termorezistent pe un pat de suc de rosii, mai putin consistent, din cel pregatit anterior.

Dati la cuptor, acoperit, pentru aproximativ 20 min. Scoateti din cuptor, presarati deasupra restul de cascaval ras, turnati partea groasa din sosul de rosii si dati din nou la cuptor pentru inca 10 min sau pana ce pastele sunt facute.

Serviti imediat acompaniat de un pahar cu vin alb sec.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Cannelloni cu Spanac si Ricotta" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Mixer compact cu bol

- 60 %
499.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Cannelloni cu Spanac si Ricotta