Fierbeti spanacul bine spalat in apa clocotita cu sare pana se inmoaie. Clatiti-l imediat cu apa rece, puneti-l la scurs si treceti-l prin sita sau maruntiti-l foarte bine.
Pasati rosiile in bulion in blender si subtiati cel putin cu aceeasi cantitate de apa. Dati in clocot impreuna cu 1 lingura de ulei de masline, busuioc, cimbru, zahar si puneti deoparte.
Separat, caliti ceapa si usturoiul tocate marunt, in putin ulei incins, pana se auresc. Adaugati spanacul si caliti in continuare inca cateva minute, amestecand continuu.
Lasati la racit.
Inglobati ricotta, 1/2 din cascavalul ras si condimentati cu sare, piper, nucsoara, dupa gust. Umpleti pastele cu amestecul obtinut si asezati-le intr-un vas termorezistent pe un pat de suc de rosii, mai putin consistent, din cel pregatit anterior.
Dati la cuptor, acoperit, pentru aproximativ 20 min. Scoateti din cuptor, presarati deasupra restul de cascaval ras, turnati partea groasa din sosul de rosii si dati din nou la cuptor pentru inca 10 min sau pana ce pastele sunt facute.
Serviti imediat acompaniat de un pahar cu vin alb sec.
Tortul cu iaurt si fructe tropicale este nu doar o placere pentru papilele gustative, ci și o opera de arta culinara,...
Tort cu iaurt si fructe tropicale - un excelent desert racoritorSupa de linte turceasca (Mercimek Çorbası) este o reteta traditionala si foarte populara in bucataria turceasca. Este o...
Supa de linte turceasca - delicioasa, sanatoasa si usor de preparatServită ca o garnitură rafinată sau ca fel principal încântător, această mâncare de conopidă promite să încânte...
Mancare de conopidaCand vine vorba de fructe, clementinele se numara printre favoritele mele in anotimpul rece. Stim cu totii ca este un citric...
Tort cu clementine si migdaleTort Trio de Ciocolata. Reteta perfecta de tort cu blat umed de cacao si trei mousse-uri fine din ciocolata neagra, cu lapte...
Tort trio de ciocolata. Reteta de tort cu blat umed de cacao si trei feluri de ciocolata
Comentarii