Tarta cu Somon (Quiche cu Somon)

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat de tarta;
  • 250g somon proaspat
  • 250g rosii cherry
  • 1 broccoli
  • 2 oua
  • 2 galbenusuri
  • 2 dl lapte
  • 2 dl smantana lichida sau frisca pentru gatit
  • sare
  • piper
  • mustar;

Mod de preparare

1. Se prepara aluatul de tarta:se amesteca 1/1/4 cani de faina cu 6 linguri unt, 1/2 lingurita de sare si 2-4 linguri de apa rece. Se amesteca bine toate ingredientele, care trebuie sa fie reci, se acopera aluatul cu un prosop si se tine la frigider timp de 1 ora.
2. Se preincalzeste cuptorul la 180 grade C.
3. Se prepara somonul pe abur. Se lasa sa se raceasca.

4. Se taie rosiile cherry in doua. Se desface broccoli in buchetele, se fierbe pe abur sau in microunde. Trebuie sa fie un pic crocant, nu foarte fiert.
5. Se amesteca ouale cu galbenusurile, cu laptele si smantana. Se asezoneaza cu sare, piper si mustar.
6. Se pune aluatul intr-o forma rotunda de tarta, in asa fel incat sa acopere si marginile. Se inteapa aluatul cu o furculita in mai multe locuri. Se pune somonul pe fundul formei, se acopera cu rosii cherry si broccoli. Peste acestea se toarna compozitia de oua si se coace 35 de minute. Se lasa cca. 5 minute si se poate servi.

Nota:Tarta (Quiche in limba franceza) se poate prepara si cu somon afumat.

Tarta se serveste calda sau rece, dupa preferinte. Se insoteste de un vin alb sau o bere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

HAND HELD SEALER

- 29 %
69.99 lei
49.99 lei
Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii

Obiceiuri si traditii culinare de Florii
Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor
Pasca Super Fina

Pasca Super Fina

Pasca Super Fina
Cele mai apreciate rețete
Prajitura Fanta
1
Dulciuri

Prajitura Fanta

Prajitura Fanta
Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
2
Aperitive

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Clatite cu dovlecel si branza
3
Aperitive

Clatite cu dovlecel si branza

Clatite cu dovlecel si branza
Cozonac cu carne in foi de varza murata
4
Mancaruri cu carne

Cozonac cu carne in foi de varza murata

Cozonac cu carne in foi de varza murata
Prajitura Tosca - un desert imbietor
5
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Parteneri
Pasta de ardei kapia
Bucataras.RO

Pasta de ardei kapia

Pasta de ardei kapia
11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Culinar.RO

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste

11 Retete pentru zilele cu dezlegare la peste
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Gustos.RO

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită. citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola