Sufleu de peste

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg de peste fiert (orice fel de peste)
  • 2 linguri de faina
  • 50 g de margarina
  • 250 ml de lapte
  • 5 oua
  • cascaval ras
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se unge o forma in care vom pune sufleul abundent cu margarina si se aprinde cuptorul, sa fie incalzit cand punem sufleul. Pestele se curata de piele si oase, apoi se taie bucatele mici. Separat, se prepara din faina, unt si lapte un sos alb, care se amesteca cu pestele si se potriveste de sare si piper. Dupa ce s-a mai racorit, se amesteca cu galbenusurile puse pe rand si cand compozitia s-a omogenizat bine se adauga albusurile batute spuma. Se toarna compozitia, se presara cu cascaval ras si se pune la cuptor, la foc potrivit, sa creasca si sa se rumeneasca frumos. Dupa aproximativ 30 de minute sufleul este gata. Se serveste din vasul in care a fost copt, cu sos de rosii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate