Somon la Cuptor-danieluta

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Somon la Cuptor-danieluta

Ingrediente

  • - 1 bucata (file) de somon proaspat
  • - 1 lamaie
  • - 3-4 catei de usturoi
  • - patrunjel verde (sau uscat)
  • - ceapa verde/iarba ciorii (eu am pus uscata)
  • - 1/2 pahar vin alb
  • - 1/2 pahar apa
  • - 2 linguri ulei de masline
  • - 3-4 rosii mici (cireasa)
  • - sare, piper
  • - 1/2 cub de bulion pentru peste

Mod de preparare

Se presara putina sare si piper deasupra fileului de somon si se pune in tava impreuna cu usturoiul, apa, vinul, patrunjelul, ceapa verde si uleiul. Deasupra se pun citeva felii de lamaie taiate subtiri si citeva rosii taiate in doua.

Se baga tava in cuptorul incalzit la 350F (180C) pentru 30 de minute. Din cind in cind, se toarna cu o lingura din zeama deasupra somonului. Daca bucata de somon este mare, se portioneaza in doua si se aseaza frumos pe farfurie.

Pofta Buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate

Cornulete dulci vanilate, cu nuca sau migdale, fragede si aromate, perfecte pentru un desert rapid.

Cornulete dulci vanilate cu nuca sau migdale - fragede si aromate
Bors rusesc cu sfecla rosie –  hranitor si plin de culoare

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare

Borsul rusesc cu sfecla rosie este hranitor si colorat, cu gust dulce-acrisor, perfect pentru zilele racoroase. O reteta...

Bors rusesc cu sfecla rosie – hranitor si plin de culoare
Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa

Paste penne cu sos cremos de spanac, o reteta rapida, gustoasa si satioasa, ideala pentru pranz sau cina. Pennele se combina...

Paste penne cu sos cremos de spanac - o reteta rapida, gustoasa si satioasa