Somon Glazurat cu Sos Picant de Grapefruit

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

Pentru 3 portii:
2 grapefruit mari
3 bucati de file de somon
3 ardei iuti rosii (ai nostri nu erau foarte iuti, dar daca folositi ardei mai iuti, ajunge unul sau 2, dupa gust)
2 linguri zahar
patrunjel
orez

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Intai pregatim "glazura" pentru somon. Un grapefruit si jumatate se storc, iar sucul obtinut se fierbe impreuna cu ardeiul taiat cat mai marunt si cu zaharul, timp de 15 minute. Obtinem astfel un amestec de consistenta glazurii.

Somonul se aseaza pe o tava tapetata cu hartie de copt. O parte din glazura obtinuta anterior o folosim pentru a unge somonul, care se da apoi la cuptor. Peste restul de glazura se adauga feliile decojite de la grapefruitul ramas si se fierbe inca 12 minute, pana obtinem un sos.
Se serveste cu garnitura de orez.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Somon Glazurat cu Sos Picant de Grapefruit" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

sergio8gigi
•  24.06.2012 17:14:40

Spuneti cat trebuie sa stea pestele la cuptor. Daca trebuie intors de pe o parte pe alta, mai multe detaliiiiii.
Slab, f salb.

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Somon Glazurat cu Sos Picant de Grapefruit