Prima data se framanta lipiile. Asadar, intr-un bol se amesteca faina cu sarea, praful de copt, lingurile de ulei de floarea-soarelui si apa. Se framanta, iar dupa ce s-a format aluatul, se pune lingura de ulei de masline, se framanta din nou si se lasa aluatul, la odihnit pt 15-20 minute.
Separat, se pune o hartie de copt intr-o tava. Se unge hartia de copt cu 1 lingura de ulei de floarea-soarelui, se pun crochetele de peste, se impacheteaza hartia ca si un pachetel. Dupa se baga tava in cuptor, pana crochetele s-au prajit. Din cand in cand, se mai intorc, de pe o parte pe alta. Dupa ce s-au prajit, se scot pe o farfurie si se lasa la racit.
Dupa ce aluatul a stat suficient la "odihnit", se pune pe masa, se framanta putin si se imparte in 9-10 parti. Fiecare bucata se framanta, dandu-i o forma rotunda. Fiecare bila se intinde bine.
Dupa, se pune o tigaie pe foc, iar cand e incalzita, se coc, pe rand, lipiile. Nu se foloseste ulei.
Pana se coc lipiile, se poate pregatii, sosul. Asadar, intr-ul bol se amesteca ricotta cu iaurtul, cu maioneze, cu cateii de usturoi rasi, cu castrevetele ras si cu sare. Dupa se lasa deoparte, pana in momentul asamblarii, shaormei.
Dupa se pregateste salata. Asadar, se spala si se taie rosiile si salata verde, iar inainte de a o servii, se adauga ulei de masline si sare.
Se incepe asamblarea shaormei, dupa ce toate ingredientele au fost gatite si racite. Asadar, se ia o lipie, care se da cu sos, peste sos se pun crochete de peste, taiate, iar la urma se pune salata.
Pofta mare!
Se serveste cu multa pofta, eventual cu un pahar de gingerata, pe langa.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaE primul Dobos pe care il fac si l-am facut la cererea unor prieteni care au fost foarte multumiti de el. Nu vroiam sa il...
Tort Dobos (mic)O prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii