Saramura Marinareasca de Macrou

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 kg macrou
  • suc de rosii 1 kg
  • mujdei de usturoi 500g
  • ulei otet
  • foi de dafin
  • 1 ardei iute
  • oregano
  • piper
  • cimbru

Mod de preparare

Se curata macroul si se face pe gratar bine patruns. Intre timp, se pune pe foc o oala cu 1,5 kg de apa in care se adauga sare, 2 foi de dafin, un varf de lingurita de cimbru, ulei 5-6 linguri, otet dupa gust, ardeiul iute taiat rondele.

Se lasa sa clocoteasca 10 min, apoi se adauga pestele fara sa se ia de pe foc. Cand a dat in cateva clocote se opreste, se lasa 10 min si apoi se pune peste mujdeiul de usturoi si sucul de rosii. Se amesteca cu grija si se serveste.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Tort Diplomat
Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii

Cozonacul bunicii
Sarmalute asortate

Sarmalute asortate

Sarmalutele asortate, gatite lent intr-un sos bogat de rosii, te imbie cu arome divine si gusturi care te duc cu gandul la...

Sarmalute asortate