Saramura de peste (II)

Complexitate
medie
Saramura de peste (II)

Ingrediente

  • - peste
  • - sare de sac
  • - 3 rosii
  • - ardei capia sau ardei gras
  • - morcov
  • - ardei iute
  • - usturoi
  • - patrunjel
  • - suc de rosii
  • - piper,sare,ulei

Mod de preparare

Se pune pestele pe un pat de sare grunjoasa, pe grill. Cand este gata se ia de pe grill si se curata de sare (pentru a nu patrunde sarea prea mult in peste).

Se curata grill-ul de sare si se pun rosiile taiate felii si ardeiul.Cand s-au copt putin se ia si se curata de pielite.Apoi se toaca ca pentru ciorba.

Se da pe razatoare un morcov.Usturoiul,morcovul,ardeiul se toaca marunt.

Morcovul ras se pune cu o lingura de ulei la calit in vasul in care facem saramura. Se adauga putina apa,apoi legumele tocate.

Se lasa la fiert. Cand sunt aproape gata se pun rosiile si ardeiul de pe grill si piperul dupa gust. Sare este indicat sa nu puneti deoarece exista sare destula pe peste din grill.

Cand s-a fiert totul, se ia de pe foc si se adauga pestele.Astfel se va sara si zeama. Daca mai este nevoie se adauga sare.


Se serveste calda cu mamaliguta! Si neaparat cu o bere rece:)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors

Cornulete fragede cu bors
Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume

Salata de fasole alba cu legume este o reteta rapida si sanatoasa, preparata din fasole fiarta, rosii, ardei, ceapa si...

Salata de fasole alba cu legume
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)

Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)