Pilaf de Orez cu File de Peste

Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 g orez
  • 1 l de apa
  • 100 g ulei
  • 2 gogosari rosii
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • boia
  • vegeta

Mod de preparare

Se pune intr-o oala apa, orezul si o lingurita de sare. Se lasa pe foc pana cand bobul de orez este fiert. Separat, se pun intr-o tigaie gogosarii taiati solzisori, ceapa taiata solzisori si peste ele punem ulei. Le calim 10 minute la foc mediu.

Dupa ce orezul este fiert, scurgem apa si adaugam in oala, peste orez, gogosarii si ceapa impreuna cu uleiul in care s-au calit bine. Amestecam bine si adaugam sare, piper, vegeta si boia dupa gust.

Eu am luat de la magazin File de peste pane pe care l-am prajit la foc mediu timp de 3 minute pe o parte, 3 minute pe cealalta parte, dar se poate servi si asa simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata

Tarta cu prune si zmeura este un desert delicios, cu aluat fraged si umplutura aromata de fructe. O reteta simpla, perfecta...

Tarta cu prune si zmeura - frageda si aromata
Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc

Musacaua de vinete este un preparat traditional grecesc, compus din straturi de vinete prajite, carne tocata in sos aromat de...

Moussaka (musaca de vinete) – un preparat traditional grecesc
Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa

Aripioarele lipicioase sunt o delicatesa savuroasa, perfecta pentru orice masa. Marinarea in sos de soia, miere, ketchup,...

Aripioare lipicioase - o delicatesa savuroasa
Cele mai apreciate rețete
Pandispan cu mere si budinca
3
Dulciuri

Pandispan cu mere si budinca

Pandispan cu mere si budinca
Dulceata de agrise
4
Placinte cu carne
5
Aperitive

Placinte cu carne

Placinte cu carne
Parteneri
Prajitura cu caise si iaurt
Culinar.RO

Prajitura cu caise si iaurt

Retete dietetice

Prajitura cu caise si iaurt
Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie
Gustos.RO

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie

Incearca reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem, usor de preparat si perfecte pentru orice ocazie. Savureaza gogosi...

Reteta de gogosi moi si pufoase umplute cu gem. Un deliciu perfect pentru orice ocazie