Se pune orezul la fiert. In timp cat orezul fierbe se pregateste pestele, se taie bucati mai mici daca este cazul, se combina semintele de susan cu pesmetul si se pune deoparte. Apoi oul se bate bine si se combina cu vinul, se pune deoparte. Faina se amesteca cu sare si piper. Bucatile de file se preseaza intr-un servet de hartie ca se se absoarba excesul de apa, se dau prin faina si apoi prin oul amestecat cu vin, apoi se dau bucatile de peste prin semintele de susan amestecate cu pesmet. Se lasa 2-3 minute dupa care se prajesc (la foc mic)
Acuma este gata deja si orezul de fiert. Se pune intr-o tigaie picaturile de ulei de peste se pune amestecul de legume si se prajesc un minut sau doua, se adauga apoi orezul fiert, se amesteca (tot pe foc) se pune sosul de soia si se amesteca din nou. Se ia de pe foc si se pune deoparte. Se prajesc ouale, se taie marunt (sau cum preferati) se taie ceapa verde si se adauga ambele peste orez.
Se amesteca din nou. Se serveste cald langa peste. Daca vreti separat se poate face un sos mai picant in care se inmoaie pestele pe masura ce se mananca
O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...
Salata Caprese - simpla si delicioasaTocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasaPandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gustPentru aceasta delicioasa reteta m-am inspirat de la Rocsi.
Painici umplute cu muschi file si cascavalDeserturi racoritoare de vara
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaiseIncearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Comentarii