Peste cu Susan si Orez Chinezesc

Postat pe: 27-09-2010
(0)

Ingrediente

o cana de orez
legume congelate (mix)
2 oua prajite (ratota) si tocate apoi mai marunt
3-4 picaturi de ulei de peshte
3-4 linguri de sos de soia
3 fire de ceapa verde
file de peste (eu am pus merluza)
seminte de susan
pesmet
vermut dry sau extra dry (eu am pus vin Chardonnay)
1 ou batut bine
faina
sare si piper
ulei ptr prajit

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

50min
Se pune orezul la fiert. In timp cat orezul fierbe se pregateste pestele, se taie bucati mai mici daca este cazul, se combina semintele de susan cu pesmetul si se pune deoparte. Apoi oul se bate bine si se combina cu vinul, se pune deoparte. Faina se amesteca cu sare si piper. Bucatile de file se preseaza intr-un servet de hartie ca se se absoarba excesul de apa, se dau prin faina si apoi prin oul amestecat cu vin, apoi se dau bucatile de peste prin semintele de susan amestecate cu pesmet. Se lasa 2-3 minute dupa care se prajesc (la foc mic)

Acuma este gata deja si orezul de fiert. Se pune intr-o tigaie picaturile de ulei de peste se pune amestecul de legume si se prajesc un minut sau doua, se adauga apoi orezul fiert, se amesteca (tot pe foc) se pune sosul de soia si se amesteca din nou. Se ia de pe foc si se pune deoparte. Se prajesc ouale, se taie marunt (sau cum preferati) se taie ceapa verde si se adauga ambele peste orez.

Se amesteca din nou. Se serveste cald langa peste. Daca vreti separat se poate face un sos mai picant in care se inmoaie pestele pe masura ce se mananca
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Peste cu Susan si Orez Chinezesc" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Peste cu Susan si Orez Chinezesc