Peste cu fructe `Florin si Gina`

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

750 g fileuri de cod, congelate
150 g mere rosii, soiuri superioare
100 g pere, soiuri superioare
30 grame migdale sfaramate
1 kg cartofi
1 ceapa mijlocie
1 lingura faina
150 g vin alb demisec
100 g suc de mere
1 lingura de faina
1 lingurita salvie macinata
1/2 lamaie
1 pahar lapte
1/2 lingura de smantana
25 g unt
50 g ulei
30 g miez de paine alba
50 g telemea mixta, uscata
20 g cascaval uscat
1 leg marar
1/2 lingurita piper macinat
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita boia dulce

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h
Cartofii se fac piure, cu lapte , unt, sare si piper si se intind uniform, in cratita (unsa cu ulei), ca un blat.
Se pune blatul de cartofi in cuptor si se coace la foc potrivit 10-15 min, dupa care se scoate din cuptor.
Apoi, deasupra, se aseaza fileurile de cod, fara pielite si care au fost in prealabil stropite cu cateva picaturi de lamaie.
Ceapa, fin tocata, se rumeneste, se adauga salvia, merele si perele,( fara coaja, seminte si cotoare), taiate cubulete.
Se calesc toate 2-3 minute, apoi se adauga faina si treptat, vinul si sucul de mere, amestecandu-se pana cand se ingroasa compozitia.
Se lasa la racit 5-6 min.
Se toarna jumatate din compozitie peste fileuri.
Se amesteca miezul de paine cu branza si cascavalul rase, se intind peste peste, se presara boiaua si putin piper.
Se toarna restul compozitiei iar la urma se presara migdalele sfaramate.
Se lasa in cuptor, la foc potrivit, 25-30 minute pana se rumeneste si devine ca o placinta.
Mararul bine tocat se omogenizeaza cu smantana si se toarna peste preparatul fiebinte.

Se poate servi calda ori rece, dupa preferinte.
Bautura.Un vin roz sau alb de la Sendreni sau Tudor Vladimirescu.
Se serveste calda sau rece, dupa preferintele fiecaruia
Bautura: vin roz ori vin alb dulce, bine frapat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Peste cu fructe `Florin si Gina`" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

djprometeu
•  23.01.2010 23:17:25

Bravo...este foarte interesanta reteta...
Am fost placut surprins la sfarsitul descrierii retetei pentru ca ma asteptam sa scrii despre vin la aceasta reteta. Acompaniaza perfect gusturile din preparat mai ales vinul roze!
Bravo!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Peste cu fructe `Florin si Gina`