Mancare de Peste, la Cuptor

Complexitate
redusa
Mancare de Peste, la Cuptor

Ingrediente

  • -1 kg baby hering, congelat ( sau scrumbie ori macrou)
  • -ceapa, taiata pestisori ( 6- 7 cepe mari sau dupa preferinta)
  • -sare
  • -otet de 9 grade, dupa gust ( cca 50- 75 ml)
  • -piper, proaspat macinat, dupa gust
  • -1-2 frunze de dafin, rupte
  • -6- 8 catei de usturoi, taiati in lung
  • -2 morcovi, taiati rondele subtiri
  • -1 radacina de patrunjel / pastarnac, taiata rondele
  • -½ lingura boabe de piper negru
  • -5- 6 boabe de ienibahar
  • -bulion de rosii / suc de rosii, mai gros
  • -ulei

Mod de preparare

Decongelati pestele in frigider sau la temperatura camerei.
Curatati-l de solzi, taiati aripioarele si capul, despicati pe burta si indepartati intestinele.
Spalati bine in apa rece si lasati la scurs.
Intre timp, frecati ceapa cu sare, otet si piper macinat, apoi adaugati foile de dafin.
Puneti intr-un vas ce merge la cuptor un strat de ceapa, adaugati putin usturoi, urmat apoi de un strat de peste, unul de legume si din nou de ceapa.
Presarati printre randuri boabe de piper si ienibahar.
Continuati pana terminati ingredientele, avand grija ca ultimul rand sa fie de ceapa.
Turnati atata bulionul de rosii cat sa acopere ultimul rand de ceapa, scuturand de cateva ori vasul pentru ca bulionul sa ajunga pana in partea de jos.
Adaugati putin ulei, doar cat sa acopere totul cu o pelicula fina.
Dati la cuptorul incins, fara sa amestecati deloc in vas, pentru cca 2- 2 ½ ore, la 150- 160 grade sau pana ce pestele si legumele sunt facute si sosul scazut.

Serviti mancarea calda sau rece (fara grija! pentru ca in timpul prepararii, oasele se “ topesc “ datorita otetului si a timpului lung de gatire. Tot datorita otetul pestii vor ramane intregi, fara sa se face terci).

Puteti pastra in frigider, pana la 4 saptamani, in borcan bine sigilat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Salata Caprese - simpla si delicioasa

Salata Caprese - simpla si delicioasa

O salata Caprese clasica, simpla si delicioasa, facuta cu rosii proaspete, mozzarella, busuioc si ulei de masline. Reteta...

Salata Caprese - simpla si delicioasa
Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa

Tocana picanta de vinete in stil coreean este o mancare savuroasa, cu vinete fragede gatite in sos iute si aromat, completata...

Tocana picanta de vinete in stil coreean cu ceapa verde - o mancare savuroasa
Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust

Pandișpan pufos cu zmeură, ideal pentru vară – simplu, rapid și plin de gust!

Pandișpan pufos cu zmeură – simplu, rapid și plin de gust
Cele mai apreciate rețete
Gogosari in Sos de Mustar
3
Conserve, muraturi

Gogosari in Sos de Mustar

Gogosari in Sos de Mustar
Salata Simpla de Salata Verde
4
Salate

Salata Simpla de Salata Verde

Salata Simpla de Salata Verde
Bomboane Raffaello
5
Dulciuri

Bomboane Raffaello

Bomboane Raffaello
Parteneri
Pulpe de pui la tigaie
Bucataras.RO

Pulpe de pui la tigaie

Un pranz rapid si bun! ‪#‎gatescpentruocarte‬

Pulpe de pui la tigaie
Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Culinar.RO

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise

Deserturi racoritoare de vara

Inghetata cu zmeura, capsuni si creme anglaise
Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute
Gustos.RO

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute

Incearca aceste clatite de dovlecei si branza, gata in doar 30 de minute! O reteta usoara, perfecta pentru pranz sau cina,...

Clatite de dovlecei si branza – reteta simpla si delicioasa, gata in doar 30 de minute