Fletan cu Tellinas si Sos de Rosii

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

2 filete de fletan
100 gr tellinas
1 rosie mare
1 ceapa potrivita
2-3 catei de usturoi
3 linguri de ulei
sare, piper, praf de foi de dafin (dupa gust)
1 lamaie

Mod de preparare

1. Ceapa tocata marunt se caleste in putin ulei impreuna cu cateii de usturoi (pentru cine prefera se pot pune si tocati).
2. Se adauga rosia rasa si condimentele (fara sare pentru ca scoicile contin apa de mare si sunt sarate un pic. Se potriveste de sare la sfarsit, daca este cazul) si zeama de la 1/2 lamaie.
3. Cand ierbe sosul, se adauga scoicile si se lasa la foc pana se deschid.
4. Pestele se frige in tigaia de teflon dupa ce l-am uns cu ulei pe amble parti.
5. Se pregateste pentru servit: pe farfurie scoatem pestele fript, iar peste el se pune zeama de lamaie. Alaturi, scoicile cu sos de rosii, un praf de patrunjel si felii de lamaie.
Se serveste cu vin alb foarte rece. Pofta buna!

Fletan este un tip de peste, iar tellinas scoici micute si foarte gustoase.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Fletan cu Tellinas si Sos de Rosii" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

asa
•  08.12.2009 18:09:11

unde gasesti fletan,putem folosi si alt peste? si cu scoicile la fel?

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Fletan cu Tellinas si Sos de Rosii