Morcovii si telina se curata, se taie in cuburi nu foarte mici. Ceapa se toaca marunt. Intr-o craticioara se amesteca pe foc trei sferturi din unt cu morcovii, telina si ceapa, se adauga orezul si se lasa pana devine translucid. Varsam paharul de vin si lasam pana la evaporare.
Cubul de knorr se dizolva in de 3 ori cantitatea orezului de apa fierbinte. Se adauga progresiv peste legume si orez. Cand orezul este fiert, trebuie sa aiba un aspect cremos punem lingura de mascarpone si parmezanul, amestecam bine si dam de pe foc.
Restul de unt se topeste cu usturoiul taiat, adaugam crevetii cat sa lase din apa lor, ii scoatem si ii rezervam. Peste preparatul ramas varsam smantana lichida punem paprica (cam 1 lingurita), saram, piperam dupa gust. Sosul trebuie sa scada la jumatate. Rasturnam crevetii in sos.
Dovlecelul se fierbe in apa cu sare. Eu l-am pus 3 minute la microunde.
Pofta buna!
Pe o farfurie intinsa incepem cu dovlecelul, apoi cu ajutorul unei canite de cafea mare rasturnam orezul, deasupra asezam crevetii si stropim cu putin sos. Decoram cu marar
Cu acest fel va sfatuiesc sa beti un pahar de vin alb sec ori demi-sec (Feteasca Regala)
Ouale rosii vopsite cu coji de ceapa au la baza o tehnică tradițională de vopsire a ouălor atât simplă, cât și plină...
Oua rosii vopsite cu coji de ceapaPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSa ne rasfatam partenerul, zic....."Ziua cand imi rasfat nevasta"
Chec din albusuri cu cacao,ciocolata si glazura de caramelIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii