Cioppino

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
Cioppino

Ingrediente

  • 500 gr peste fileuri (poate sa fie amestecat de mai multe feluri)
  • 500 creveti
  • 500 scoici
  • o ceapa medie
  • 2-3 catei de usturoi pisat
  • 250 ml zeama supa de pui (sau daca aveti de peste)
  • o conserva de 400g rosii tocate marunt (sau suc de rosii)
  • cimbru
  • o foaie de dafin
  • smantana dulce (3 linguri)
  • praf de ardei iute

Mod de preparare

Se pune ceapa la calit, dupa 2 min se adauga si usturoiul, iar imediat apoi si pestele. Se calesc 2-3 minute si apoi se adauga cimbrul, foaia de dafin si supa de pui si se lasa sa clocoteasca vreo 5 minute. Se scoate foaia de dafin si se adauga rosiile, se lasa din nou sa dea in clocot si apoi se adauga scoicile. Se acopera si se lasa sa fiarba vreo 5-7 minute pana se deschid toate scoicile. Cele care nu se deschid se arunca.

Se adauga crevetii si se lasa sa fiarba inca cinci minute pana se fac roz. se adauga praful de ardei iute si smantana dulce. Se scot pestel, scoicile si crevetii intr-un castron, se lasa sosul sa mai fiarba 2 min sa se ingroase putin si se toarna deasupra. Se serveste calda. Daca va place, puteti pune si patrunjel tocat deasupra.

Eu am folosit si cimbru uscat de la mama si mi-am luat si eu in gradina un ghiveci cu "cimbru francez" care mi-e imi miroase mai mult a lamaita aia salbatica, o minune nu alta. Se poate pune mai mult sau mai putin ardei, depinde cat de picanta va place mancarea.
Se serveste cu paine calda de pe vatra sau cu orez fiert simplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa

Oua rosii vopsite cu coji de ceapa
Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita

Supa crema de spanac cu bacon si oua posate de prepelita
Tocana taraneasca

Tocana taraneasca

Tocana taraneasca
Cele mai apreciate rețete
Biscuiti de la Bunica
1
Dulciuri

Biscuiti de la Bunica

Biscuiti de la Bunica
Prajitura Tosca - un desert imbietor
2
Dulciuri

Prajitura Tosca - un desert imbietor

Prajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...

Prajitura Tosca - un desert imbietor
Prajitura cu Branza de Vaci
3
Dulciuri

Prajitura cu Branza de Vaci

Prajitura cu Branza de Vaci
Placinta cu Branza si Stafide
4
Dulciuri

Placinta cu Branza si Stafide

Placinta cu Branza si Stafide
Oua Colorate cu Hartie Creponata
5
Aperitive

Oua Colorate cu Hartie Creponata

Oua Colorate cu Hartie Creponata
Parteneri
Ciocolata de casa in foi de napolitana
Bucataras.RO

Ciocolata de casa in foi de napolitana

O bunatate de ciocolata care nu mai are nevoie de nici o introducere! Ideea am furat-o de la Gabytz, am vrut sa incerc si...

Ciocolata de casa in foi de napolitana
Cozonac oparit
Culinar.RO

Cozonac oparit

Cozonacul oparit se poate umple cu nuca, mac, rahat, stafide, mere sau branza. este foarte bun.

Cozonac oparit
Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Gustos.RO

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat

Incanta-ti papilele gustative cu aceasta reteta usoara si delicioasa de prajitura de post cu mere si nuci. Fara ingrediente...

Prajitura de post cu mere si nuci: Reteta simpla si usor de preparat
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!