- fierbeti si apoi scurgeti bine conopida, o striviti cu furculita si o mai lasati la scurs intr-o sita fina
- in timp ce conopida fierbe scurgeti intr-o strecuratoare conserva de peste, sa piarda cit mai mult ulei
- tocati marunt patrunjelul verde (il locul lui puteti pune si marar verde)
- amestecati intr-un castron conopida fiarta, strivita si scursa cu tonul scurs, adaugati patrunjelul, putina sare, oul sau ouale daca sunt din cele foarte mici batute putin cu furculita si daca amestecul rezulta prea moale presarati putin pesmet si amestecati
- formati chiftele mai mari cu mina sau cu 2 linguri cum va este mai usor, le tavaliti prin pesmet si le prajiti in ulei fierbinte pe ambele parti si scoateti pe hirtie absorbanta speciala pentru prajeli
- serviti calde sau reci cu salata sau cu piure de cartofi sau cu un sos de rosii ca fel unic
In loc de tonul din conserva puteti pune si alt peste care va place, poate sa fie peste proaspata sau congelat pe care sa il fierbeti voi cu condimente in apa sau la aburi.
Fasole la ceaun este o mancare traditionala romaneasca, un fel de mancare simplu, dar bogat in gust, preparat din fasole...
Fasole la ceaun - o mancare reconfortantaAtat de bine a mirosit budinca in cuptor incat va spun sincer ca am plecat 5 minute de langa ea,sa o las la racit ca tot...
Budinca de paineO prajitura aromata perfecta si racoritoare! Enjoy!
Prajitura cu cocos si visinePrepara o zmeurata de casa, dulce si parfumata, ideala pentru ocazii speciale si nu numai. Reteta clasica, usor de urmat, cu...
Zmeurata de casa - reteta clasica de lichior de zmeura
Comentarii