Ardei umpluti cu peste

Postat pe: 03-12-2015
(0)

Ingrediente

1 kg de peste sau file de peste
10 ardei grasi normali ca marime
2 rosii
3 cepe mari
3 linguri de orez
3 linguri de bullion
2 linguri de ulei
1 lingurita de sare
½ lingurita de piper macinat
1 borcan de suc de rosii (800ml)
1 borcan de apa(800ml)
½ legatura de patrunjel verde
ciusca iute

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

1h:30min
Cum procedam, in primul rand ne ocupam de peste. Daca avem peste intreg, atunci curatam pestele de solzi daca este cazul si de intestine, li se taie capetele, cozile si aripioarele, apoi se spala bine. Carnea de peste se curata pe cat posibil de oase si se toaca prin masina de tocat carne, apoi se pastreaza la rece. Toate legumele se curata si se spala, la ardei li se taie capacele si se curata de samburi, ceapa se taie marunt, patrunjelul se toaca marunt, din rosii se taie cate un capac pentru astupat ardeii, iar restul se taie cubulete mici. Intr-o tigaie incingem putin ulei si calim intai ceapa cu o lingita de sare, apoi adaugam orezul, pasta de tomate si amestecam 2-3 minute. Punem o ceasca de apa si continuam fierberea la foc mic pana cand orezul se umfla putin si zeama este absorbita. i Compozitia de umplutura astfel rezultata se lasa sa se raceasca putin, apoi se amesteca cu carnea tocata de peste, se adauga patrunjel proaspat tocat marunt si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Fiecare ardei se umple cu umplutura de carne si legume, li se pune cate un capac din felii de rosie si se asaza frumos intr-o tava de cuptor unsa cu putin ulei inainte. Printre ardei se pun rosiile taiate cubulete, sucul de rosii si apa in proportii egale. Se mai pot umple si cateva rosii scobite de miez inainte si asezate printre ardei, vor avea un gust minunat. Se pune patrunjel tocat, sare si piper dupa gust si se introduce tava in cuptorul incins la o temperatura de 180-200 de grade timp de 60 de minute, pana cand ardeii sunt gata si frumos rumeniti. Mai multe pe preparatedevis.ro
Reteta se prepara ca orice reteta de ardei umpluti clasica, este pentru 5-6 persoane si se prepara in aproximativ 90 de minute. Ardeii se servesc fierbinti sau calduti cu patrunjel verde tocat deasupra si un ardei iute alaturi. Mai multe pe http://www.preparatedevis.ro/2015/11/ardei-umpluti-cu-peste.html
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Ardei umpluti cu peste" nu uita sa ii faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 30 %
199.99 lei
139.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

Fii primul care lasa un comentariu
Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Ardei umpluti cu peste