Ardei Umpluti cu Mei si Ton

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Ardei Umpluti cu Mei si Ton

Ingrediente

  • 2 bucati ardei grasi de marime medie
  • 60-80 g ton din conserva
  • 4 linguri cu varf mei fiert
  • 1 catel de usturoi sau 1 lingurita usturoi granulat
  • patrunjel tocat
  • 1 rosie
  • cateva masline negre sau verzi
  • 1 lingura de parmigiano ras
  • oregan
  • ulei de masline
  • pesmet
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Se scurge tonul din conserva de ulei sau sucul propriu, se farimiteaza cu furculita. Se taie maslinele bucatele, rosia cubulete. Se amesteca intr-un castron tonul, rosia cubulete, maslinele tocate, meiul fiert, oregan, patrunjel tocat cat vrem, branza rasa. Se sareaza si pipereaza dupa gust. Ardeii se taie in doua, se scot semintele si filamentele.
Se umplu cu compozitia de ton si mei, se stropesc cu ulei, se presara deasupra cu pesmet. Se pun ardeii umpluti in tava captusita cu hartie de cuptor. Se coc in cuptorul incalzit, la o temperatura medie 180 ° c, circa 40 minute, pana se inmoaie si rumenesc deasupra.
Se servesc calzi dar sunt foarte buni si reci.
*Cum se fierbe meiul:
Meiul se spala bine cu apa rece, apoi se pune la scurs intr-o strecuratoare. Inainte de a se fierbe este mai bine sa fie putin rumenit /prajit cu putin ulei in tigaie. Dupa ce l-ati rumenit se acopera cu o cantitate de apa egala de două ori volumul sau si se fierbe. Deci la 200 g de mei se pune 400 ml. apa. Cand ajunge la punctul de fierbere, se reduce flacara la marime potrivita si se fierbe circa 20-25 de minute. Odata fiert ar fi mai bine sa fie lasat sa odihneascain oala, astfrl se umfla si absoarbe apa in exces.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit

Flan cu Lapte Condensat Indulcit
Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza

Placinte cu spanac si branza
Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda

Tagliatelle cu Pleurotus, Sparanghel si Pesto din Leurda
Cele mai apreciate rețete
Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
3
Aperitive

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry

Tarta cu Spanac, Branza si Rosii Cherry
Prajitura Georgiana
4
Dulciuri

Prajitura Georgiana

Prajitura Georgiana
Parteneri
Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de post
Bucataras.RO

Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de post

Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la checul umed al Merisoarei. Multumesc, Merisor, tare buna a fost! >:D<

Desert prajitura cu gem de prune si nuci - de post
Placinta cu mere
Culinar.RO

Placinta cu mere

Ne place mult placinta cu mere, de obicei mama soacra este cea care o prepara mai des. Mie imi place sa ma joc cu aluaturile,...

Placinta cu mere
Placinta cu branza proaspata de vaci
Gustos.RO

Placinta cu branza proaspata de vaci

Placinta cu branza proaspata de vaci