Taiati 12 felii de vinete (6 din fiecare) cu o grosime de 1 cm din partea cea mai groasa a acestora. Presarati cu putina sare pe ambele parti. Incalziti o tigaie cu o lingurita de ulei de masline. Puneti 4 felii din acestea si la foc mediu caliti 3 minute (daca focul e prea mare ajustati putin).
Adaugati inca o lingurita de ulei de masline, inturnati-le pe cealalta parte si mai lasati 3 minute. Transferati acestea pe o farfurie cu un prosop de bucatarie si procedati la fel cu restul. Lasati apoi deoparte.
Intr-o alta tigaie cu capacitate mare la foc mic saute ceapa in unt 30 de minute pana cand aceasta este caramelizata, dulce si are o culoare aurie. Intre timp curatati de coaja bucatile de vinete ramase, feliati-le apoi taiati in cuburi mici.
In tigaia unde ati calit feliile de vinete puneti 10 g unt si usturoiul. Saute la foc mic 1 minut apoi adaugati cuburile de vinete si mai lasati inca 5 minute. Puneti apoi deoparte.
Cand ceapa este caramelizata adaugati cuburile de vinete cu usturoi, morcovii, sosul de rosii, cimbrul, tabasco, enibahar si supa de pui. La foc mediu lasati acestea 15 minute (amestecati la cateva minute) apoi asezonati. La sfarsit daca vi se pare prea uscat amestecul mai adaugati 20 ml supa de pui.
Intr-un bol amestecati ingredientele pentru umplutura iar intr-un alt bol pesmetul, gouda, ulei de masline extra virgin si asezonati. Intr-un vas termorezistent intindeti jumatate din amestecul cu sos de rosii. Luati fiecare felie de vanata si aranjati pe jumatate o lingurita plina din umplutura compactata (depinde cat de mari sunt feliile).
Aduceti cealalta parte deasupra astfel formandu-se o semiluna. Procedati la fel cu celelalte. Aranjati-le in vas lasand spatiu intre ele, distribuiti deasupra restul de sos cu rosii, imprastiati busuioc si patrunjel apoi pesmetul (nu compactati topping-ul, doar distribuiti uniform).
Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu si coaceti 25 de minute apoi fara folie 6-7 minute. Optional serviti cu salata, legume sau cartofi copti.
* Vasul termorezistent folosit a fost de 30 l x 17 l.
Inghetata de capsuni este un desert racoritor si delicios, perfect pentru zilele calde de vara. Preparata din capsuni...
Inghetata de capsuni - racoritoare si cremoasaPrajitura turnata cu branza si fructe de vara iti rasfața simturile cu fiecare muscatura. Textura fina a branzei se...
Prajitura turnata cu branza si fructe de vara - un desert racorosPrajitura Tosca este adesea servita cu o cups de frișca sau cu o lingurita de smantana pentru a completa perfect echilibrul...
Prajitura Tosca - un desert imbietorSavarinele cu frisca sunt o delicioasa imbinare intre textura pufoasa și ușor umeda a savarinei, imbibata cu deliciosul...
Savarine cu frisca - desert delicat si racoritorFicateii de pui cu ceapa si patrunjel sunt o mancare savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru un pranz sau o cina...
Ficatei cu ceapa si patrunjel - o mancare savuroasa si usor de preparatPrajitura Medovik, cunoscuta si ca prajitura cu miere, este un desert format din foi subtiri cu miere si crema fina din...
Prajitura Medovik - un desert rafinat, cu arome delicateMinitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuniIncearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....
Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Comentarii