Vinete cu Mascarpone in Sos de Rosii

Complexitate
redusa
Vinete cu Mascarpone in Sos de Rosii

Ingrediente

  • Pentru 4 portii:
  • 2 vinete
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare de mare
  • Pentru sosul de rosii:
  • 40 g unt nesarat
  • 4 cepe taiate marunt
  • 2 morcovi razaliti fin
  • 2 catei de usturoi taiati felii subtiri
  • 1/4 lingurita ardei chili uscat sau 1/2 lingurita sos tabasco
  • 400 g sos de rosii
  • 180 ml supa concentrat de pui/legume
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • un praf mic de enibahar proaspat macinat
  • sare si piper proaspat macinat
  • Pentru umplutura:
  • 150 g mascarpone la temperatura camerei
  • 50 g Parmigiano Reggiano razalit fin
  • 1 lingura gouda razalita fin
  • sare si piper proaspat macinat
  • Pentru topping:
  • 1 lingura patrunjel verde taiat mare
  • 1 lingura busuioc taiat marunt
  • 100 g pesmet
  • 100 g gouda razalita
  • 2 linguri ulei de masline extra virgin
  • piper proaspat macinat

Mod de preparare

Taiati 12 felii de vinete (6 din fiecare) cu o grosime de 1 cm din partea cea mai groasa a acestora. Presarati cu putina sare pe ambele parti. Incalziti o tigaie cu o lingurita de ulei de masline. Puneti 4 felii din acestea si la foc mediu caliti 3 minute (daca focul e prea mare ajustati putin).

Adaugati inca o lingurita de ulei de masline, inturnati-le pe cealalta parte si mai lasati 3 minute. Transferati acestea pe o farfurie cu un prosop de bucatarie si procedati la fel cu restul. Lasati apoi deoparte.

Intr-o alta tigaie cu capacitate mare la foc mic saute ceapa in unt 30 de minute pana cand aceasta este caramelizata, dulce si are o culoare aurie. Intre timp curatati de coaja bucatile de vinete ramase, feliati-le apoi taiati in cuburi mici.

In tigaia unde ati calit feliile de vinete puneti 10 g unt si usturoiul. Saute la foc mic 1 minut apoi adaugati cuburile de vinete si mai lasati inca 5 minute. Puneti apoi deoparte.

Cand ceapa este caramelizata adaugati cuburile de vinete cu usturoi, morcovii, sosul de rosii, cimbrul, tabasco, enibahar si supa de pui. La foc mediu lasati acestea 15 minute (amestecati la cateva minute) apoi asezonati. La sfarsit daca vi se pare prea uscat amestecul mai adaugati 20 ml supa de pui.

Intr-un bol amestecati ingredientele pentru umplutura iar intr-un alt bol pesmetul, gouda, ulei de masline extra virgin si asezonati. Intr-un vas termorezistent intindeti jumatate din amestecul cu sos de rosii. Luati fiecare felie de vanata si aranjati pe jumatate o lingurita plina din umplutura compactata (depinde cat de mari sunt feliile).

Aduceti cealalta parte deasupra astfel formandu-se o semiluna. Procedati la fel cu celelalte. Aranjati-le in vas lasand spatiu intre ele, distribuiti deasupra restul de sos cu rosii, imprastiati busuioc si patrunjel apoi pesmetul (nu compactati topping-ul, doar distribuiti uniform).

Preincalziti cuptorul la 190 c (gaz 5). Acoperiti vasul cu o folie de aluminiu si coaceti 25 de minute apoi fara folie 6-7 minute. Optional serviti cu salata, legume sau cartofi copti.
* Vasul termorezistent folosit a fost de 30 l x 17 l.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos

Prajitura cu caise si lapte de cocos
Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor

Descopera reteta de dovlecei copti in cuptor cu parmezan si pesmet, o gustare crocanta si delicioasa. Perfecti pentru un...

Dovlecei cu parmezan si pesmet, la cuptor
Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane

Cartofi Noi Umpluti, Pane
Cele mai apreciate rețete
Prajitura rasturnata cu visine si caise
1
Dulciuri

Prajitura rasturnata cu visine si caise

Prajitura rasturnata cu visine si caise
Inghetata de trandafiri si banane
2
Dulciuri

Inghetata de trandafiri si banane

Inghetata de trandafiri si banane
Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
3
Carte de bucate

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza

Reteta delicioasa de dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza, usor de preparat, perfecta pentru o masa sanatoasa si...

Dovlecei umpluti cu pui si crusta de branza
Pizza Fara Blat
4
Paste

Pizza Fara Blat

Pizza Fara Blat
Prajitura cu Mere
5
Dulciuri

Prajitura cu Mere

Prajitura cu Mere
Parteneri
Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Bucataras.RO

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Pentru  un pranz usor am pregatit un salau cu legume.

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Culinar.RO

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni

Minitartele sunt un desert foarte indragit de copii. Le-am facut o crema fina cu mascarpone si ciocolata alba si le-am...

Desert mini tarte cu crema de ciocolata alba si capsuni
Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti
Gustos.RO

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti

Descopera reteta simpla de gem de cireșe cu putin zahar, fara conservanti. Bucura-te de gustul autentic al cireșelor...

Gem de cirese. Reteta simpla, cu putin zahar, fara conservanti