Ingrediente
● 1 cana linte uscata |
● 1 cana de mazare de la conserva |
● 1 ceapa mare taiata marunt |
● 2 pastarnaci cubulete |
● 4 catei de usturoi, taiati felii |
● 1/4 cana ulei |
● 1 conserva rosii (450 g) |
● 1 cana de apa |
● Condimente: |
● 1 lingurita de cimbru |
● 1 lingurita de scortisoara |
● 1 lingurita ghimbir macinat |
● 1 lingurita coriandru macinat |
● 1 lingurita boia iute |
● 2 cuisoare si 2 boabe de ienibahar |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
2h
Se fierbe lintea 45 de minute.
Intr-o cratita la foc mediu se calesc ceapa si pastarnacul 10 minute. Se adauga usturoiul si toate condimentele si se amesteca 5 minute continuu. Se adauga apa si se lasa la foc mic pana se fierbe pastarnacul. Se pun rosiile, apoi mazarea si lintea si se mai lasa 15-20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tocanita Etiopiana de Post" nu uita sa ii faci un review.
Intr-o cratita la foc mediu se calesc ceapa si pastarnacul 10 minute. Se adauga usturoiul si toate condimentele si se amesteca 5 minute continuu. Se adauga apa si se lasa la foc mic pana se fierbe pastarnacul. Se pun rosiile, apoi mazarea si lintea si se mai lasa 15-20 de minute.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tocanita Etiopiana de Post" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
marta gabriela
• 05.11.2008 23:19:26
care din cele doua feluri de linte se foloseste?cea rosie sau cea "alba"
si inca o intrebare:sigur reteta e din Etiopia?nu prea au pastirnac
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 06.11.2008 07:55:29
Foto cu lintea verde si rosie au fost postate in forumul de discutie a retetei ca urmare a intrebarii unei persoane vis-a-vis de cum arata lintea, fiind preluate si in reteta (nu se pot selecta fotografiile care intra in reteta si se preiau toate din forum). Se foloseste cea verde. In ceea ce priveste reteta, a aparut intr-o revista britanica sub denumirea de "Aleecha" (care inseamna tocanita de legume) iar "parsnip", potrivit dictionarului Englez-Roman, pastarnac inseamna...