Ingrediente

1 cana linte uscata
1 cana de mazare de la conserva
1 ceapa mare taiata marunt
2 pastarnaci cubulete
4 catei de usturoi, taiati felii
1/4 cana ulei
1 conserva rosii (450 g)
1 cana de apa
Condimente:
1 lingurita de cimbru
1 lingurita de scortisoara
1 lingurita ghimbir macinat
1 lingurita coriandru macinat
1 lingurita boia iute
2 cuisoare si 2 boabe de ienibahar

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Se fierbe lintea 45 de minute.

Intr-o cratita la foc mediu se calesc ceapa si pastarnacul 10 minute. Se adauga usturoiul si toate condimentele si se amesteca 5 minute continuu. Se adauga apa si se lasa la foc mic pana se fierbe pastarnacul. Se pun rosiile, apoi mazarea si lintea si se mai lasa 15-20 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Tocanita Etiopiana de Post" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

lilianacostache
•  06.11.2008 07:55:29

Foto cu lintea verde si rosie au fost postate in forumul de discutie a retetei ca urmare a intrebarii unei persoane vis-a-vis de cum arata lintea, fiind preluate si in reteta (nu se pot selecta fotografiile care intra in reteta si se preiau toate din forum). Se foloseste cea verde. In ceea ce priveste reteta, a aparut intr-o revista britanica sub denumirea de "Aleecha" (care inseamna tocanita de legume) iar "parsnip", potrivit dictionarului Englez-Roman, pastarnac inseamna...

marta gabriela
•  05.11.2008 23:19:26

care din cele doua feluri de linte se foloseste?cea rosie sau cea "alba"
si inca o intrebare:sigur reteta e din Etiopia?nu prea au pastirnac

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Tocanita Etiopiana de Post