Ingrediente
● Cum orice as mai spune eu despre modesta tocanita de ceapa ar fi de prisos, sa vedem mai bine ce ne trebuie: |
● 1,5 kg de ceapa |
● 1 ardei gras |
● 1 capatana de usturoi |
● 1 conserva de rosii cubulete |
● 2-3 foi de dafin |
● 200 ml ulei |
● cimbru |
● sare si piper |
Mod de preparare

PREGĂTIRE
1h:30min
Ceapa taiata marisor se pune la calit. Cand devine sticloasa se adauga ardeiul maruntit. Dupa 20 de minute se adauga rosiile, usturoiul feliat, dafinul, cimbrul. (Desigur, si sare si piper. ) Se adauga o cana cu apa si se lasa cu capac la foc mic 30-40 de minute.
Se asaza fierbinte alaturi de doi boti de mamaliga rece, morcov murat si un ardei iute. . . si de n-ar fi post ma jur ca la canon ar merge si o Zghihara!
Bucatele de post ale taranului roman au fost intotdeauna nebagate in seama, ca insasi fiinta lui. Boerii si boernasii le credeau proaste,
mocane si sarace de orice gust. . . ". . . "mancari pregatite in firea lor simpla, ferite de orice ingrediente straine. . . "
Nicolae Filimon Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tocanita de Ceapa" nu uita sa ii faci un review.
Se asaza fierbinte alaturi de doi boti de mamaliga rece, morcov murat si un ardei iute. . . si de n-ar fi post ma jur ca la canon ar merge si o Zghihara!
Bucatele de post ale taranului roman au fost intotdeauna nebagate in seama, ca insasi fiinta lui. Boerii si boernasii le credeau proaste,
mocane si sarace de orice gust. . . ". . . "mancari pregatite in firea lor simpla, ferite de orice ingrediente straine. . . "
Nicolae Filimon Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta Tocanita de Ceapa" nu uita sa ii faci un review.
Recomandari pentru tine si casa ta
Set pentru Smoothie si Inghetata, SICS- C9500 pentru gama C9500, EVO820
- 25 %
399.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
pana la 12 rate
Comentarii
adi_cristian_27
• 01.05.2009 01:04:35
e de o simplitate debordanta si are un gust superb. inspiratia ma lasa acum. dar o tuica buna de ardeal, o rachie, o palinca sau de ce nu chiar o horinca, cred ca sunt binevenite dar va zic un secret: folositi bautura doar daca primul pahar nu-l cheama si pe al doilea. altfel vai de ea tocana!!!!!
Comentează rețeta
Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!
Ultimele retete
Salam de biscuiti
Salata de vinete asiatica
Budinca de tofu cu textura fina
Cornuri cu suc de portocale umplute cu rahat sau dulceata (de post)
Placinte cu branza
Macrou la gratar cu mamaliguta
Placinte cu carne
Rulouri cu spanac si telemea
Pate de casa, cu ciuperci
Cele mai noi discutii de pe forum
-
Saratelele bunicii
Retete preferate / Autor: cara
-
Bine v-am regasit!
Mesaj de bun venit / Autor: cara
-
Reteta gogosi cu gem
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi glazurate cu ciocolata
Retete ilustrate - Mancaruri / Autor: kameluta
-
Reteta gogosi glazurate de post, la cuptor
Concurs - Reteta Lunii / Autor: nadynady
-
Reteta gogosi pufoase cu branza
Concurs - Bucatarul lunii / Autor: Lau Dany
• 13.01.2010 21:18:23
Da adi, mare adevar grait-ai..cat despre Zghihara...este un vin care poate insoti mancari simple...da-mi voie sa citez de pe blogul http://lucruribune.blogspot.com/2009/05/monumente-istorice-pe-care-le-am-baut.html:
"Zghihara este un vin neutru, fara arome deosebite, gustul acrisor si dur, vin dintr-o bucata, ca razesii care-l beau racit in racoarea noptilor de straja. N-o sa gasim inflexiuni florale, frustoase si fineturi de salon in acest vin neaos, viu si clipocind in pahar cu vioiciunea unei mici salbaticiuni. Este un vin care acompaniat cu bucate nepretentioase- nitzcaiva telemea, o zacusca, un tar(tzir) sau o scumbie afumata, cu-n fir de ceapa verde, te lasa viu si slobod ca o ceata de hartz miloasa dupa ce ti-a usurat desagele. Ar merge chiar si cu o mancarica de stoici, dar nu congelate din Brazilia, si ametite in sosuri savante bechamel ci aruncate in sila in oala de un lipovean batran si atins de “apsoara”, cu gust de balta si usturoi tanar, vorba regretatului Radu Anton Roman."