Ingrediente

orez 500 gr
ceapa 1 kg
morcov 300 gr
ciuperci 500 gr
patrunjel doua leg marar una leg oua 3 buc
sare
piper
cimbru
boia de ardei dulce
o cescuta de bulion
foi de dafin
foi de varza
ulei 150 ml

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h:30min
Alegem orezul de impuritati si il spalam cu trei, patru ape reci sa indepartam orice urma de amidon si il lasam la umflat o ora buna.

Tocam ceapa marunt, dam morcovul prin razatoarea fina, si trecem ciupercile prin masina de tocat.
Tragem la tigaie ceapa cu morcovul si ciupercile tocate cu uleiul ce l avem la dispozitie. Tocam verdeata marunt.

Venim cu toate impreuna intr un vas mai mare, asezonam cu sare, cimbru, piper, si boia, punem si cescuta de bulion, spargem ouale si amestecam. Pregatim frunzele de varza si incepem impaturitul sarmalutelor. Le asezam pe un platou pana le facem pe toate.

Dupa aceea asezam foi de varza pe fundul vasului in care urmeaza sa le fierbem si asezam in ordine sarmalutele care le am facut. Inainte de a le acoperi o creanga de cimbru si cateva foi de dafin peste sarmalute apoi frunzele de varza.

Punem apa sa cuprinda si le punem la fiert timp de 1 ora si jumatate la foc mic. Avand cuptorul incins dupa o ora si jumatate putem sa le punem si la cuptor o jumatate de ora. Timpul nu este batut in cuie ci depinde de calitatea foilor de varza
Se poate servi cu:
smantana
sos de rosii,
garnitura de varza,
ardei iuti
si mai ales nepretuita mamaliguta
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmalute in Foi de Varza" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

danielcozma391
•  06.03.2013 15:26:57

Acesta reteta este de POST si ca atare sa i dam respectul cuvenit si sa nu o intinam cu bunuri de dulce

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmalute in Foi de Varza