Sarmale cu fasole alba si linte

Postat pe: 27-09-2010
(1)

Ingrediente

1 varza acra,
150 g orez,
150 g linte,
150 g fasole alba uscata(cu bob mic)
2oo ml ulei
3 cepe,
2 morcovi,
1 ardei gras sau un gogosar,
250 ml soc de rosii,
cimbru,
marar,
1 lingurita boia,
sare,
piper,
foi de dafin
o lingurita condiment de tip Biovegetal

Mod de preparare

Timp pregatire

PREGĂTIRE

2h
Seara pui la inmuiat in apa rece, in vase diferite, lintea si fasolea uscata, iar a doua zi le pui la fiert in alta apa si le dai 2-3 clocote.

Alegi frunzele de varza pt infasurat sarmalele, iar ce ramane o toci fideluta si o pui pe fundul oalei. Toci ardeiul, ceapa, dai morcovul pe razatoare. Le calesti pe toate in ulei,adaugi boiaua,orezul, lintea si fasolea scurse de zeama, jumatate din sucul de rosii, condimentul, cimbrul, mararul, piper, si sare daca mai este nevoie.

Se amesteca toata compozitia si se infasoara sarmalele. Se pun in oala, se toarna sucul de rosii ramas, mai presari cimbru, piper si sare dupa gust, pui apa cat sa le acoperi si le fierbi la foc mic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta culinara Sarmale cu fasole alba si linte" nu uita sa ii faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Comentarii

irirob
•  28.10.2007 08:55:44

Pun pariu ca ies gustoase,lintea e foarte gustoasa si sanatoasa,fasolea si celelalte legume,ingenioasa reteta,bravo!

Comentează rețeta

Trebuie sa fii logat pentru a comenta aceasta reteta. Nu ai cont? Inregistreaza-te!

Dă o notă rețetei Sarmale cu fasole alba si linte